Артуро Перес-Реверте
Морската карта

Автор
Артуро Перес-Реверте
Заглавие
Морската карта
Тип
роман
Националност
испанска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Светлана Плашокова, Мариана Александрова
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2002
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
„Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2002
Адрес на издателя
бул. „Княз Дондуков“ 45
Носител
хартия
Брой страници
480
Подвързия
мека
Цена
8,90
ISBN
954-9745-41-4
УДК
860-31
Анотация
„Книгите на Артуро Перес-Реверте са едно от най-изисканите удоволствия, предлагани от съвременната белетристика.“
„Киркус Литерари Ривю“

Съществуват ли в наши дни потънали съкровища? Възможно ли е да вдигнеш платната и да тръгнеш по следите на изчезнал кораб, също като в любим роман от детството, да разчиташ тайнствените знаци по старинни карти, съпроводен от една загадъчна и прекрасна жена, преследван от кръвожадни злодеи?
Мануел Кой, моряк без кораб, се лута на сушата като загубена душа. Случаят го среща с красивата Танхер Сото, специалистка по история към военноморския музей в Мадрид. На един търг Танхер успява да се сдоби със старинна морска карта, в която се крие ключът към многовековна загадка. Красивото момиче е твърдо решено да открие останките на кораб, принадлежал на ордена на йезуитите, потопен от пирати през осемнайсети век. Последното пътешествие на бригантината „Деи Глория“ е обвито с тайнственост. Историческите архиви мълчат. Какво е превозвала „Деи Глория“, когато прекосява за последен път Атлантика? Кой е бил на борда и? Защо единственият оцелял свидетел на морската битка и корабокрушението е изчезнал безследно?
Същите въпроси очевидно си задава и Нино Палермо, собственик на фирмата „Ковчегът на мъртвеца“, който се занимава с издирване на потънали кораби. Палермо и съмнителните му сътрудници също тръгват по следите на „Деи Глория“. Започва преследване на живот и смърт, пътуване между любовта и измамата, по следите на една химера, към мрачните сенки в края на дългия път.

Литературният магьосник Артуро Перес-Реверте възкресява сенките на морската романтика и ги вплита в неповторимата атмосфера на едно вълшебно приключение.
Рекламни коментари
„Артуро Перес-Реверте е майстор на интелектуалния трилър.“
„Сан Франциско Кроникъл“
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Arturo Perez-Reverte
La carta esferica (2000)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4