Стивън Пресфийлд
Заговорът срещу Ромел Лисицата

Автор
Стивън Пресфийлд
Заглавие
Заговорът срещу Ромел Лисицата
Тип
роман (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Преводач
Надежда Розова
Редактор
Лиляна Анастасова
Оформление на корица
Димитър Стоянов — Димо
Издател
Издателство ЕРА
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Печат
Експреспринт ООД
Носител
хартия
Формат
21×14
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
12.00 лв.
ISBN
978-954-389-021-7
УДК
820(73)-311.6
Анотация
Есента на 1942 година. Легионите на Хитлер са опустошили Европа. В Северна Африка германските войски са на път да превземат Египет, Суецкия канал и нефтените находища в Близкия Изток. Изходът от войната виси на косъм.

В това смутно време британците подготвят отчаян план — да изпратят малка, бързо подвижна и тежко въоръжена войскова част зад вражеските линии. Нейната цел е да ликвидира Пустинната лисица — легендарния немски фелдмаршал Ервин Ромел, и по този начин да спре настъплението на германските войски.
„Заговорът срещу Ромел Лисицата“ съживява героизма, саможертвата и смелостта на бойците от Групата за далечно действие в пустинята. Предпазливи и смъртоносни като скорпиона, който е техният символ, те живеят и действат чрез мотото — „Non Vi Sed Arte“ — „Не чрез сила, а чрез хитрост“.

Основавайки се на исторически факти и реално съществуващи личности, Пресфийлд драматично и с тънък психологизъм пресъздава борбата между доблестни противници. Там, на бойното поле понятията за чест, дълг и достойнство придобиват съвсем различно съдържание. Романът е вълнуващ реквием за храбростта и саможертвата, на които са способни обикновените мъже, когато вярват в обща кауза.
Бележки
Празни страници — 4, 350, 352.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Killing Rommel
Steven Pressfield, 2008
Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2