Пол Стенинг
Двете страни на славата

Автор
Пол Стенинг
Заглавие
Двете страни на славата
Подзаглавие
AC/DC — пълната биография
Националност
Английска
Език
български
Поредност на изданието
Първо
Категория
Биографии и автобиографии

Преводач
Антония Халачева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2005
Редактор
Надя Калъчева
Предпечатна подготовка
Милен Велков — Миленко

Издател
Издателска къща „АДИКС“
Град на издателя
София
Година на издаване
2006

Носител
хартия
Печатни коли
10
Формат
70×100
Брой страници
304
С илюстрации
да

ISBN
978-954-91900-1-4

Анотация
След 30 години на сцената, AC/DC продължават да свирят своя 24-каратов, суров и омагьосващ рок, донесъл на момчетата от Австралия репутацията на една от най-солидните банди в бранша.
Въпреки огромните трудности, през които трябва да преминат, в това число трагичната загуба на харизматичния фронтмен Бон Скот, AC/DC продължават да бъдат една от най-популярните групи в света, продължават да пълнят стадионите на всяко турне и да издават албуми, които милиони фенове очакват със затаен дъх.
„Двете страни на славата“ е първата пълна биография на групата, проследяваща корените й в клубната сцена на Австралия, историята на бандите, които предшестват AC/DC с участието на Малкълм и Ангъс Йънг и Бон Скот. Книгата разказва за трудните години, когато момчетата свирят в мизерни дупки, за да оцелеят, за запознанството на братята Йънг с Бон Скот и формирането на AC/DC. Странните обстоятелства около смъртта на Бон Скот през 1980 г. са разследвани подробно и разкрития непубликувани досега са разбулени и описани в тази книга.
„Двете страни на славата“ разглежда и цялостния период на Браян Джонсън преди и след AC/DC, както и ерата, която направи австралийската група един от световните феномени на рок сцената.

Въведено от
mladenova_1978
Създадено на
Обновено на

...

Сканирани страници