Максим Чатам
Душата на злото

Автор
Максим Чатам
Заглавие
Душата на злото
Издателска поредица
Съвременни трилъри
Авторска серия
Джошуа Бролин №1
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Веселин Иванов
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2008
Редактор
Силвия Вагенщайн, Първан Черкаски
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Людмила Стефанова
Предпечатна подготовка
Васил Попов
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36
Печат
„Унискорп“
Други полета
Дата на издаване: 08 септември 2008 г.
Носител
хартия
Печатни коли
25,25
Формат
84/108/32
Брой страници
404
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
ISBN
978-954-529-612-3
УДК
840-312.4
Анотация
Портланд, щата Орегон, в наши дни. Жюлиет, студентка по психология, е отвлечена от сериен убиец, който има лошия навик да отрязва ръцете на жертвите си — жени, до лактите и да оставя на челата им тайнствен кабалистичен знак. В мига, в който се кани да прати на онзи свят чаровната Жюлиет, той е застигнат от куршума на инспектор Джошуа Бролин от Портландската полиция. След този случай Жюлиет и Бролин остават във връзка… Отношенията им още повече се „стоплят“, когато една година по-късно е открит нов труп с абсолютно същите ритуални осакатявания. Двойката разследващи рискуват живота си, нещо повече — душите си — в тази зловеща история със свръхестествен привкус. На фона на аутопсии, описания на препарирани крайници, доклади на съдебни патолози и психиатри ставаме свидетели на морбидни интриги на границата с окултното до още по-смразяващата и наистина изненадваща развръзка. Авторът добре е усвоил уроците на Томас Харис и Майкъл Конъли. Резултатът е впечатляващ — кратки глави, неотслабващо напрежение, неочаквани обрати, сцени на ужас, които ще ви гарантират безсънни нощи с очарователния тандем на Максим Чатам.

„Действителността надминава всяко въображение. Тази максима стана очевидна за мен през двугодишните ми проучвания за написването на романа. Основното, което разбрах през тези две години, е, че моите родители, а и всички родители на света са лъгали децата си — чудовищата съществуват. Опитах се да напиша този роман, без да правя апология на ужаса, като се придържах максимално към действителността.
И това беше най-страшното.“
Максим Чатам
Информация за автора
Максим Чатам, трийсетгодишен парижки книжар, зарязва книжарския занаят и се отдава професионално на писането на трилъри след феноменалния успех на трилогията, посветена на тъмните сили, с главен герой Джошуа Бролин. „Душата на злото“ е първият роман от трилогията (другите два са „Tenebris“ и „Омагьосване“). За да осъществи замисъла си, авторът „със злокобно въображение“ учи криминология и благодарение на това постига забележителна степен на достоверност.
Рекламни коментари
Романът е удостоен с наградата „Sang d’encre“ (Мастилена кръв) за най-добър криминален роман през 2002 г.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
L'âme du mal (La Trilogie du mal - Joshua Brolin #1)
by Maxime Chattam
© Editions Michel Lafon, 2002
Published by arrangement with Literary Agency "Agence de l'Est"
Въведено от
Еми
Завършено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 2