Брайън Хейг
Преследваният

Автор
Брайън Хейг
Заглавие
Преследваният
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър

Преводач
Боян Дамянов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2009
Редактор
Димитрина Кондева
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Симона Христова
Оформление на корица
Николай Пекарев

Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2009
Печатница
„Абагар“ АД — Велико Търново

Носител
хартия
Печатни коли
34
Формат
84×108/32
Брой страници
544
Подвързия
мека
Цена
16 лв

УДК
821.111(73)-312.4

Анотация
От автора на „Кукловодът“, „Убиецът на президента“, „Частен сектор“ и "Посредникът

Преди няколко години получих интересно писмо на моя уебсайт. Руски емигрант твърдеше, че преживяното от него може да се превърне в основа за вълнуващ роман, и предлагаше да ми разкаже своето приключение. Истинските Алекс и Елена Конанихини ме вдъхновиха за тази книга и се превърнаха в неин емоционален двигател.
Брайън Хейг


През 1987 г. блестящият студент по физика Алекс Коневич е изключен от Московския университет заради частна предприемаческа дейност. През 1991 г. той вече притежава 300 милиона. Алекс се хвърля в икономическия хаос на разпадащия се Съветски съюз и създава бизнес империя с невероятната си находчивост… и с помощта на Елцин, чиято президентска кампания спонсорира.
Но когато шестима служители на Алекс са убити в един ден, той наема бившия заместник-директор на КГБ Сергей Голицин за шеф на охраната си. Колкото и съобразителен да е Алекс в бизнеса си, той не може да предвиди заговора между Голицин и мафията да присвоят богатството му, да го уличат в ограбването на собствената му банка и да го убият.
Отвлечен, пребит и заставен да прехвърли авоарите си на поръчителя на похищението му, Алекс успява да избяга в Съединените щати заедно със съпругата си. Но вместо да получи там убежище, самият директор на ФБР го използва като пионка в отношенията си с руснаците и той попада в затвора. Ала руската мафия ще го стигне и там.
Виртуозът на съспенса Брайън Хейг, наречен още „Джон Гришам във военна униформа“, превръща истинската история на един руски олигарх във вълнуващ трилър.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Brian Haig
The Hunted (2009)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
...

Корици 2