Нора Робъртс
Щастливи завинаги

Автор
Нора Робъртс
Заглавие
Щастливи завинаги
Авторска серия
Сватбена агенция №4
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман
Теми
Четиво за жени, Любов и дълг

Преводач
Илвана Гарабедян
Година на превод
2011
Отговорен редактор
Ивелина Балтова
Коректор
Невена Здравкова
Оформление на корица
Мариана Станкова
Компютърна обработка
Ана Цанкова

Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ № 59
Печатница
„Полиграфюг“ АД — Хасково

Носител
хартия
Излязла от печат
21.10.2011 г.
Печатни коли
22
Формат
84/108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека

ISBN
978-954-26-1030-4
УДК
820(73)-31

Анотация
Паркър, съсобственичка на сватбена агенция „Обети“ е богата, красива и интелигентна, но няма мъж до себе си. За сметка на това е претрупана с работа, която обожава. До края на годината агенцията организира три специални сватби — тези на Лоръл, Ема и Мак. Паркър планира традиционни тържества с артистичен привкус за Мак, романтична приказка за Ели и стилно празненство за Лоръл. Но точно в най-неподходящия момент две спукани гуми заплашват да провалят плановете й. Паркър с неохота признава, че се нуждае от помощта на самоуверения механик и приятел на брат й Малкълм Кавана.
Комбинацията от небрежен чар и грубовати маниери на Малкълм покорява Паркър против волята й. Малкълм крие тъмна тайна от миналото си и се страхува от обвързване, а Паркър копнее за любов и всеотдайност и никога не би се задоволила с по-малко. Дали уверената перфекционистка, способна с лекота да овладее всяка бизнес ситуация, ще се справи с дълбочината на чувствата си?
Информация за автора
Нора Робъртс е родена в Силвър Спринг, щата Мериленд, и е най-малкото от пет деца. Посещава католическо училище и се омъжва на деветнадесет години за ученическата си любов. Двамата се установяват в Мериленд в къща, която авторката обитава и до днес — четиридесет и две години по-късно. Известно време работи като секретарка, но не се чувства на мястото си. След раждането на синовете си остава вкъщи и се захваща с най-различни неща, докато не открива призванието си — писането на дамски романи. След няколко преработки и откази се появява първата й книга, издадена от Силует през 1981 година. Нора среща втория си съпруг — Брус Уайлдър, когато го наема да направи етажерки за книги в дома й. Женят се през 1985 година. От този момент те разширяват дома си, обикалят света и заедно отварят книжарница и хотел в съседното градче Бунсборо, което играе важна роля по време на Гражданската война в САЩ като средище на две битки. Именно той е в основата на най-новата трилогия на авторката — „Хотелът“, чието първо заглавие — „Сега и завинаги“, се превръща в бестселър още с появата си на пазара. Нора и Брус купуват стария хотел за близо 3 милиона долара през 2007 г. и за две години го обновяват и превръщат в основна туристическа атракция. Оригиналното хрумване на авторката да кръсти различните стаи с имената на литературни двойки — като Елизабет и Дарси от „Гордост и предразсъдъци“, Титания и Оберон от „Сън в лятна нощ“ и Джейн и Рочестър от „Джейн Еър“, допринася за неповторимата атмосфера на хотела.
Въпреки че средно на година бестселъровата авторка от ирландски произход изкарва по 60 милиона долара, тя продължава да бъде скромна и здраво стъпила на земята. През 2007 г. списание „Таймс“ я определя като една от стоте най-влиятелни личности в света. Носителка е на 19 награди на Асоциацията на романтичните писателки и книгите й са прекарали общо 893 седмици — близо шестнадесет години — в класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.
На въпроса коя от собствените й книги й е любима, Нора с усмивка отговаря: „Тази, която се продава“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Nora Roberts
HAPPY EVER AFTER
(The fourth book in the Bride Quartet series)
Copyright © 2010 by Nora Roberts.

Въведено от
Еми
Завършено от
sqnka
Създадено на
Обновено на

Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Лични сайтове Книжарници
Промени
...

Корици 2