Елена Михалкова
Черен пудел, риж котарак или Сватба с препятствия

Автор
Елена Михалкова
Заглавие
Черен пудел, риж котарак или Сватба с препятствия
Тип
роман
Националност
руска
Език
български
Категория
Криминална проза
Преводач
Денис Коробко
Език, от който е преведено
руски
Година на превод
2019
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Еднорог
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
1202, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 12
Други полета
Редакция: Издателство „Еднорог“
Носител
хартия
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
15,90 лв.
ISBN
978-954-365-227-3
Анотация
Поканен на сватба в малък провинциален град, частният детектив Макар Илюшин изобщо не предполага, че ще се озове насред нещо като черна комедия. Черна, защото вихърът на абсурдните събития довежда до съвсем истинско убийство. Така че Макар, заедно със своя приятел и колега Сергей Бабкин, трябва да разследва загадъчна смърт, вместо да се весели на сватба.
Над годеницата надвисва тежката ръка на закона, а детективите се опитват да си изяснят все по-заплетената предистория на убийството, лутайки се между трагикомичните образи на сватбарите. Бабичка с крехка външност и нрав на злобен трол, боксьор с нежно сърце, вражда между съседи, на която могат да завидят родовете Монтеки и Капулети, дебел риж котарак, пияница-женкар със зла жена и мумифициран старец със слабост към поезията — всичко, което на пръв поглед изглежда смешно, сякаш прикрива нещо страшно.
Смешно или страшно? Или страшно смешно? И каква роля ще изиграят за разкриването на убийството котаракът Берендей и пуделът Лаврентий?
Информация за автора
Елена Михалкова, една от най-популярните руски авторки на криминални романи, започва писателската си кариера случайно. Михалкова, която е юрист и работи като помощник-следовател, пише своите необичайни, забавни, изпълнени с напрежение детективски истории просто за забавление на близките си. Когато получава предложение от едно издателство, се оказва, че майка й е разпратила ръкописите за прочит. Скоро романите на Михалкова стават изключително търсени и обичани, надхвърлят милионен тираж, а някои заглавия от поредицата, чийто главен герой е детективът Макар Илюшин, вече са екранизирани.
Бележки
Книгата няма съдържание.
Празна е стр. 4.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Елена Михалкова
Черный пудель, рыжий кот,
или Свадьба с препятствиями (2015)
Печатается с разрешения "Издательства АСТ"
Въведено от
debora
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2