Камила Лекберг
Златната клетка

Автор
Камила Лекберг
Заглавие
Златната клетка
Издателска поредица
Съвременни трилъри (Колибри)
Авторска серия
Отмъщението на Фей №1
Тип
роман (не е указано)
Националност
шведска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър на отмъщението
Теми
Съспенс, Живот и смърт
Преводач
Любомир Гиздов
Език, от който е преведено
шведски
Година на превод
2019 (не е указано)
Отговорен редактор
Росица Ташева
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Венера Тодорова
Предпечатна подготовка
Ибис
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36
Печат
Дедракс
Други полета
Алтернативна серия: Фей Аделхайм (Faye Adelheim) #1, източник FantasticFiction
В този запис, серията е съобразена с посочената в Goodreads и Bookseries.
Носител
хартия
Излязла от печат
11.04.2019 г.
Печатни коли
23
Формат
84×108/32
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
18.00 лв.
ISBN
978-619-02-0393-3
Анотация

Отмъщението на жената е красиво и брутално.
„Златната клетка“ е драматична, спираща дъха история за измама, отмъщение и изкупление. На повърхността Фей има всичко. Перфектен съпруг, любима дъщеря и луксозен апартамент в най-хубавата част на Стокхолм. Но мрачните спомени от нейното детство във Фелбака я преследват упорито и тя се чувства така, сякаш е в капан или златна клетка. Някога е била силна и амбициозна жена, докато не решава да се посвети на мъжа си Джак. Когато разбира, че той я мами, целият ѝ свят се срутва. Фей е напълно опустошена, но отчаянието няма да я погълне, а ще отстъпи място на гнева и на едно брутално отмъщение. По думите на авторката тази книга е била голямо предизвикателство и вдъхновение за нея, защото Фей и „Златната клетка“ се различават от всичко, което е писала досега.

Информация за автора

Камила Лекберг е истинско явление в скандинавската криминална литература с продадени над 23 милиона екземпляра в над 60 държави „Златната клетка“ е начало на нова поредица с нов персонаж. В смразяващия роман Лекберг говори за силата и правата на жените, както и за ужаса, който може да предизвика едно истинско кърваво отмъщение на „нежния пол“. Най-голямото престъпление на жената е… да откаже да бъде „добро момиче“.

Родена през 1974 г. в малко селце на западния бряг на Швеция — Фелбака, Камила Лекберг превръща родното си място в арена на своите романи — съвършената сцена, изолирана от света, подвластна само на снежния си антиутопичен декор и на ужасяващите интриги, които задушават капсулираното общество. Първата книга от поредицата с Ерика и Патрик, „Ледената принцеса“, излиза през 2003 година. През 2008 г. Лекберг получава Голямата национална награда за криминална литература, а през 2010 г. заема шеста позиция в класацията на френското списание „Ливр Ебдо“ и британското „Букселър“. Бестселъри като „Каменоделецът“, „Вещицата“ и „Укротителят на лъвове“ свидетелстват за размаха на въображението ѝ и я налагат като един от най-предпочитаните автори на трилъри в Европа. „Златната клетка“ дава тласък на нова поредица.

        „През цялата 2018-та живях много близо до една жена, която оказа огромно влияние върху мен. Името ѝ е Фей. Обичам я и ѝ се възхищавам, но тя е сложен характер. В нея виждам частици от всички жени, които някога съм познавала. Фей е главният персонаж в новия ми роман «Златната клетка», чието име наскоро разкрих на читателите. Излиза на 11 април 2019. Очаквам с нетърпение да разбера мнението ви за книгата, но и малко ме е страх. Това е най-голямото ми предизвикателство като писател, а Фей и «Златната клетка» се различават от всичко, което съм писала досега. Книгата не е част от поредицата за Фелбака, а Фей определено не е Ерика Галк, повярвайте ми. «Златната клетка» е трилър за изневяра, отмъщение и разплата. И за борба и сестринство. Така че честита Нова година, скъпи последователи. Наздраве за едно ново време. 2019-та година е годината на Фей.“
        Обръщение на Лекберг към феновете ѝ в Инстаграм, Нова година 2018

Бележки

Празни страници — 2, 4, 6, 8.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Camilla Lackberg
EN BUR AV GULD
© Camilla Lackberg, 2019

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://www.book.store.bg/p247662/zlatnata-kletka-kamila-lekberg.html
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2