Кейго Хигашино
Смъртоносна отдаденост

Автор
Кейго Хигашино
Заглавие
Смъртоносна отдаденост
Издателска поредица
Детектив Галилео №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
японска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Криминална проза
Преводач
Александър Драганов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2018
Отговорен редактор
Иван Атанасов
Стилов редактор
Иван Атанасов
Коректор
Любен Козарев
Оформление на корица
Деница Трифонова
Компютърна обработка
Румяна Дамянлиева
Предпечатна подготовка
Изток-Запад
Издател
Изток-Запад
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
ул. „Стара планина“ №5
Печат
Изток-Запад
Носител
хартия
Излязла от печат
27.09.2018 г.
Печатни коли
16
Формат
16/60/90
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
15.00 лв.
ISBN
978-619-01-0316-5
УДК
821.521-312.4
Анотация

Когато е извикан да разследва поредното убийство в Токио, полицейският детектив Кусанаги едва ли е предполагал, че ще се сблъска с най-трудния случай в кариерата си — има труп, има и заподозрян (бившата съпруга на убития), но жената разполага с желязно алиби, а и всичко е толкова объркано — липсва мотив, липсва и оръжието на престъплението… Постепенно Кусанаги осъзнава, че само гений би могъл да разреши такъв заплетен случай и се обръща за помощ към д-р Юкава — брилянтен физик от Токийския университет, по-известен с прозвището „детектив Галилео“. Професорът, който обича да разплита мистерии, е помагал многократно на полицията в залавянето на хитри престъпници. Но този път… този път Галилео ще трябва да се изправи срещу ум, който не отстъпва на неговия или дори го превъзхожда.
Романът „Смъртоносна отдаденост“ е една от най-успешните книги на Кейго Хигашино — има три екранизации, номиниран е за наградите „Едгар“ и „Бари“, избран е за Роман на годината от Американската асоциация на библиотекарите, поставен е на 13-о място в класацията „100-те най-добри японски криминалета на всички времена“ и е награден с престижната награда „Наоки“ — японският еквивалент на „Букър“.

Информация за автора

Кейго Хигашино (р. 1958 г.) е най-популярният съвременен японски автор на криминални романи. След като печели най-престижната японска награда за криминална литература — „Едогава Рампо“ — още с първия си роман, 27-годишният по онова време Кейго зарязва работата си като инженер, за да се отдаде изцяло на писането. Издава десетки романи и сборници с разкази (над 70 на брой), които оглавяват редовно класациите за бестселъри не само в родната му Япония, но и в Китай и Корея, където книгите му се радват на почти култов статус (през 2016 и 2017 г. най-продаваното заглавие и в двете държави е именно негов роман). Днес Кейго е толкова известен, че може спокойно да си съперничи с автори като Джеймс Патерсън и Дийн Кунц. Произведенията му са преведени на десетки езици, общият им тираж възлиза на стотици милиони, а по тях са заснети 7 телевизионни сериала и над 40 игрални филма.

Рекламни коментари

„Японският Стиг Ларшон.“
Таймс

„Великолепен.“
Лос Анджелис Таймс

„Изящен.“
Уолстрийт Джърнъл

„Хитроумен.“
Ню Йорк Таймс

Бележки

Празни страници — 04, 255.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Keigo Higashino
Yogisha X no kenshin
Copyright © 2005 by Keigo Higashino

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://iztok-zapad.eu/keygo-higashino
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2