Харлан Коубън
Излъжеш ли ме веднъж…

Автор
Харлан Коубън
Заглавие
Излъжеш ли ме веднъж…
Издателска поредица
Съвременни трилъри (Колибри)
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Венцислав Божилов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Иван Атанасов
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Донка Дончева
Предпечатна подготовка
„Пре Принт БГ“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Инвестпрес“
Носител
хартия
Излязла от печат
09 декември 2016
Печатни коли
23
Формат
84×108/32
Брой страници
368
Подвързия
мека
Цена
18 лв.
ISBN
978-619-150-961-4
УДК
820(73)-312.4
Анотация
Бившият военен пилот Мая Стърн е оставила смъртта на бойното поле, но Онази с косата продължава да я преследва. Първо прибира сестра й Клеър, после отнася съпруга й Джо. И двамата са убити брутално, а извършителите не са заловени.
Възможно ли е престъпленията да са свързани? Кой стои зад тях и какви мотиви има?
Докато търси отговор на тези въпроси, Мая открива, че някой я следи. А после вижда нещо немислимо на скритата камера, която е поставила в дома си — как един мъж си играе с двегодишната й дъщеря. Мъж, приличащ поразително на мъртвия й съпруг…
Губи ли разсъдъка си Мая? Или някой се опитва да я побърка, за да я направи лесна жертва?
Информация за автора
Xарлан Коубън е роден през 1962 г. в Нюарк, Ню Джърси. Автор е на 27 романа, сред които преведените на български „Шест години“, „Остани“, „Невинният“, „Не казвай на никого“, „Няма втори шанс“, „Гората“, „Само един поглед“ и други. Всеки един от седемте последователно издадени романа — „Липсваш ми“, „Шест години“, „Остани“, „Под напрежение“, „Клопка“, „Дръж се здраво“ и „Изгубена завинаги“, е бил на първо място в най-престижната селекция на Съединените щати — класацията на бестселърите на вестник „Ню Йорк Таймс“.
Романът „Не казвай на никого“ има брилянтна екранизация — едноименният филм на режисьора Гийом Кане с участието на Франсоа Клузе и Кристин Скот Томас печели множество отличия, включително 4 награди „Сезар“ през 2007 година.
Коубън е международно признат писател, лауреат на литературните награди за криминални книги „Едгар“, „Шеймъс“ и „Антъни“, и е първият в историята, спечелил и трите. Той е първият чуждестранен писател, който през 2009 г. получава най-престижното британско отличие за криминална литература „Бестселърна кама“. Тази награда е особено ценна поради факта, че се присъжда не от жури, а чрез директно гласуване на публиката. Коубън влиза и в списъка на 50-те най-велики криминални писатели на всички времена. На 15 март 2011 г. той получи Медала на Париж, връчен му на тържествена церемония в парижкото кметство от културния аташе Кристоф Жирар. Медалът, сред чиито носители са Джейн Фонда, Кармен Маура, Тони Морисън, Пол Остър, Чечилиа Бартоли, е френско отличие и знак на висока почит към артисти, които имат специален принос към културата на международно ниво.
Майсторски изпипаните романи на Харлан Коубън често се определят от критиката като „изобретателни“ (Ню Йорк Таймс), „затрогващи и мъдри“ (Лос Анджелис Тайм), „превъзходни“ (Чикаго Трибюн) и „задължителни четива“ (Филаделфия Инкуайър).
Днес американският писател има в актива си 60 милиона отпечатани книги в цял свят. Трилърите му са преведени на 43 езика и са бестселъри в десетки страни. А той продължава да живее в Ню Джърси със съпругата си, която е педиатър, и с четирите им деца.
Рекламни коментари
„Коубън доказва отново, че е майстор на трилъра.“ — Ентъртейнмънт Уийкли

„Една история, която ще изненада и най-обиграните читатели.“ — Къркъс Ривюс

„Като опитен фокусник Коубън запазва най-грандиозния си трик за финала.“ — Пъблишърс Уийкли

„Динамичен, хитроумен трилър.“ — Либръри Джърнъл

„Непредсказуемостта на историята ще накара читателите да отгръщат трескаво страниците, а хитрата развръзка ще ги остави с отворена уста.“ — Асошиейтед Прес
Бележки
В сайта на COBISS името на книгата е объркано.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Harlan Coben
Fool Me Once (2016)
Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - сайта на издателя.
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2