Даниел Стийл
Идеален живот

Автор
Даниел Стийл
Заглавие
Идеален живот
Тип
роман
Националност
американско
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Съвременен любовен роман, Любовен роман, Съвременен роман (XX век)
Теми
XX век
Преводач
Елена Чизмарова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2014
Редактор
Анна Бадева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „БАРД“ ООД Десислава Петкова
Издател
ИК „БАРД“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
жк „Младост“ 1, бул. „Цариградски шосе“ 115 Н, ет. 3, 1784
Печат
„Полиграфюг“ АД — Хасково
Носител
хартия
Излязла от печат
06.04.2015
Формат
84/108/32
Брой страници
288
Подвързия
мека
Цена
14,99 лв.
ISBN
978-954-655-574-8
УДК
820(73)-31
Анотация

Животът не е идеален, а реален!

Новият роман на Даниел Стийл е затрогваща и вдъхновяваща история за майка и дъщеря, които се справят с изпитания и превъзмогват трагедии.

Този незабравим роман, в който героите осъзнават истината за себе си, пулсира от чувства и честност. „Идеален живот“ ни показва какво става с нас, когато фасадите рухнат и вече не можем да бягаме от истината. Старите идеи се провалят, всичко се променя и внезапно започва нов живот.

Блейз Макарти прелива от интелект, неуморна енергия и изисканост. Тя е икона в света на телевизионните новини; задава сериозни въпроси и навлиза в актуалните проблеми и политиката със смелост и проникновение. Макар че е самотна майка, тя се справя идеално с чудесната си кариера — и в ефир, и когато интервюира прочути личности. Отстрани изглежда, че на Блейз не й липсва нищо. Но в личния й живот извън телевизията има друга, неразказана история, която тя държи в тайна от години.

Дъщеря й, тийнейджърката Салима, е ослепяла от диабет на седемгодишна възраст и живее в пансион под постоянно медицинско наблюдение. Когато училището на Салима е затворено след трагедия, тя се връща в апартамента на майка си в Ню Йорк и внезапно двете са изправени пред невиждани изпитания. Блейз не се чувства готова да се справи с тях. Новият възпитател, осигурен от училището — Саймън Уорд — решава едни проблеми, но създава други. Той е хубав и самоуверен трийсет и две годишен мъж с категорични мнения по всички въпроси. Саймън отваря нови врати пред майката и дъщерята, като отказва да приеме физическите ограничения на Салима. Той преобръща техния свят и тримата стават приятели.

Но историята се заплита и Блейз вече не успява да поддържа разделението между двата си свята. В телевизията постъпва красива млада новинарка и не е тайна, че я подготвят да заеме мястото на Блейз. Внезапно кариерата й е застрашена, а добре подреденият й живот излиза извън контрол. Животът й вече не е идеален, а реален…

Бележки

Празни страници: 2 и 8.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Danielle Steel
A Perfect Life (2014)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 2