Жозе Родригеш душ Сантуш
Ватиканът

Автор
Жозе Родригеш душ Сантуш
Заглавие
Ватиканът
Авторска серия
Професор Томаш Нороня №8
Тип
роман
Националност
португалска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Дарина Миланова
Език, от който е преведено
португалски
Година на превод
2019
Отговорен редактор
Даниела Атанасова
Стилов редактор
Димитрина Ковалакова
Коректор
Здравка Петрова
Оформление на корица
Георги Станков
Компютърна обработка
Мирослав Тодоров
Издател
ИК „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Други полета
Изданието от 2018 и 2019 е идентично. Разликата е само в цената.
Носител
хартия
Излязла от печат
30.11.2018 г.
Печатни коли
31
Формат
60/90/16
Брой страници
496
Подвързия
мека
Цена
17.95 лв.
ISBN
978-954-26-1858-4
УДК
821.134.3-31
Анотация

Томаш Нороня изследва важни археологически находки в некропола под базиликата „Свети Петър“. Португалският учен обаче трябва да прекъсне работата си, защото самият глава на Католическата църква иска да се срещне с него. Папата му споделя секретна информация: Ватиканът е бил ограбен. Той му възлага задачата да разбере кой е откраднал важни документи, уличаващи висши духовни лица в огромни финансови злоупотреби.

С помощта на създадената от папата одиторска комисия Томаш бавно разплита мрежата от скандални измамнически схеми и парични машинации. За негово огромно учудване, те се простират извън границите на Ватикана и недвусмислено сочат към политическия елит. Докато португалецът се опитва да разбере кой от властимащите се бои от разкритията в откраднатите документи, е извършен безпрецедентен акт на покушение. „Ислямска държава“ отвлича папата и заплашва да го обезглави, ако не бъдат изпълнени исканията им. Светът е на ръба на религиозна война с апокалиптични последствия.

Информация за автора

Водещ на централните новини, военен репортер, бестселъров автор и университетски преподавател, Жозе Родригеш душ Сантуш се нарежда след най-популярните и уважавани личности в Португалия. Но славата му отдавна е надхвърлила границите на родната му страна — първо с авторитетни международни награди като репортер, а след това и с огромния успех на романите му.

Жозе Родригеш става известен като писател с романа „Кодекс 632“, който се превръща в литературна сензация и бестселър № 1 на 2005 г. във Португалия. Завладяващата история за истинската самоличност на Христофор Колумб скоро е издадена и в редица други страни като Испания, Италия, САЩ, Русия, където също се радва на успех. С „Божията формула“ Сантуш се утвърждава като водещо име в съвременния европейски интелектуален трилър. По повод премиерата на българското издание на „Божията формула“ авторът гостува в страната ни по покана на издателство „Хермес“. Големият читателски и медиен интерес към книгите му стана причина и за последвалите още две гостувания на португалеца по повод негови романи — „Седмият печат“ и „Последната тайна“.

Бележки

Празна страница — 2.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

José Rodrigues dos Santos
VATICANUM

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Информация за автора - https://www.ozone.bg/product/vatikanat/
Излязла от печат - http://booksinprint.bg/Publication/Details/52c39117-7bee-42f4-bf04-259ff54237fd
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2