Ектор Гарсия, Франсеск Миралес
Да изживееш своя икигай

Автор
Ектор Гарсия, Франсеск Миралес
Заглавие
Да изживееш своя икигай
Националност
испанска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Приложна психология
Преводач
Свидна Михайлова
Език, от който е преведено
испански
Година на превод
2017
Редактор
Калина Петрова
Консултант
Маргарита Укегава
Художник на илюстрациите
Pere Valls Comas, Francesc Miralles, Anna Sólyom
Оформление на корица
Евгени Маноилов
Предпечатна подготовка
Гнездото
Издател
Гнездото
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Носител
хартия
Излязла от печат
06.04.2018
Брой страници
256
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
13,95
С илюстрации
да
ISBN
978-619-7316-23-0
Анотация

Открий истинската си страст, изпълни живота си със смисъл!
Японците казват, че всеки има своя икигай. Някои са го открили, други го носят в себе си, но все още го търсят.
След като ни разкриха най-добре пазената тайна на японското дълголетие в книгата „Икигай. Тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“, Ектор Гарсия (Кирай) и Франсеск Миралес отново ни канят на едно вълнуващо пътешествие в Япония. Сега те се обръщат към нейната хилядолетна култура, за да ни покажат на практика как да открием своя икигай, как да го овладеем и да изпълним с вдъхновение и смисъл всички аспекти от живота си.
Икигай е твоята причина да живееш, онази страст, която ти носи удовлетворение и радост, смисълът на твоето съществуване, радостта да си винаги зает… Икигай е пресечната точка между това, което обичаш; това, от което се нуждае светът; това, за което ти плащат, и това, в което си добър. С други думи, там, където се срещат твоята страст, професия, мисия и призвание.

„Икигай е като радиочестота — колкото по-добре се настроим към него, толкова по-силно ще е усещането, че животът ни има смисъл.
Тази книга е пътеводител, който ще ти помогне да запазиш хармонията по време на неизбежните превратности във вечно променящото се съществуване, като обединиш миналото, настоящето и бъдещето, за да се реализираш и да изпълниш личната си мисия.
Тази книга е нещо повече от книга. Ако я четеш внимателно и прилагаш в ежедневния си живот предложенията, които ще намериш в нея, тя ще те отведе на място, което досега може би е съществувало само във въображението ти.
Приготви се да преживееш големи промени и изненади, докато се наслаждаваш на един нов пейзаж.
Поеми дъх и отвори съзнанието си.
Пътуването започва.“
ЕКТОР ГАРСИЯ (КИРАЙ) и ФРАНСЕСК МИРАЛЕС
За да се докоснем до вдъхновението и мъдростта на Япония, тази книга ще ни отведе на три места, а по време на пътуването ще спрем на 35 гари, на всяка от които ще разучим практически инструменти и техники, с които да изживеем приключението, наречено икигай.
Най-напред ще отидем в Токио. Ще се качим на влака-стрела и ще се отправим към бъдещето, където ще разберем как да задвижим вътрешния си шинкансен и да приложим „японското чудо“ в собствения си живот. Дали можем да постигнем невъзможното и да реализираме най-големите си лични предизвикателства?
После ще тръгнем към старата столица Киото и ще се разходим из собственото си минало, за да помогнем на своите преживявания и опит да осветят нашия житейски път. Ще изследваме историята на собствения си живот, защото в нея се съдържа важна информация за истинския ни икигай.
А накрая ще отидем до древното светилище Исе и ще разберем какво означава да не принадлежиш на миналото. След като се поучим от миналото и проектираме бъдещето, ние сме свободни да живеем тук и сега, в настоящето. Да живеем осъзнато, с пълнота и смисъл.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Héctor Garcia & Francesc Miralles
Et método Ikigai (2017)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници

Корици 6