Филипа Грегъри
Аферата „Зелда“

Автор
Филипа Грегъри
Заглавие
Аферата „Зелда“
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Деница Райкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2015
Редактор
Боряна Джанабетска
Художник
Христо Хаджитанев
Издател
Издателство „Еднорог“
Град на издателя
София
Година на издаване
2015
Адрес на издателя
бул. „Княз Дондуков“ 45
Печат
Инвестпрес АД
Носител
хартия
Брой страници
496
Подвързия
мека
Цена
19,90
ISBN
978-954-365-170-2
УДК
820-31
Анотация

Изобел Латимър е впримчена в капан: от стремежа си да бъде добра съпруга, от огромен таен дълг и от бремето на безукорната си литературна репутация. Всеки иска дял от таланта й, от времето й, от парите й, но само тя знае, че не е останало нищо за раздаване. В отчаянието си Изобел и литературният й агент, се наговарят да създадат въображаема писателка на скандални хитови романи. Уважаваната писателка, лауреат на много реномирани литературни награди, отстъпва на заден план. Ражда се Зелда Виър — красива, самоуверена, елегантна, възмутителна, устремена към успеха на всяка цена.
Зелда може да прави всичко, което Изобел не може: изрича неизреченото, нарушава табута и отприщва желания. Изобел и агентът й, Трой, се наслаждават на тази необузданост, на зашеметяващия успех на лудата си идея, но Изобел долавя някаква заплаха зад красивата маска. Осъзнала дълбоко спотаените си копнежи, тя все пак копнее за сигурността и уюта на съпружеската любов. Но и у дома познатото се е променило…
Смяна на идентичност, забранени страсти и предателства се преплитат в тази великолепна история за измама и самоизмама, за литературни мистификации и издателски трикове — и най-вече за любовта в различните й въплъщения.

Информация за автора

Родена в Кения през 1954 г., Филипа Грегъри завършва история, защитава докторат по литература на XVII век в Единбургския университет, работи като журналист и продуцент за BBC. Първият и роман незабавно става световен бестселър и тя се посвещава изцяло на писателската си дейност. След поредицата бестселъри от епохата на Тюдорите е наречена „кралица на историческия роман“.
Филипа Грегъри е най-известна с исторически си поредици за Тюдорите и Войната на розите, но тя е автор и на детски книги, както и на редица други успешни романи, продадени в многохилядни тиражи по цял свят.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Philippa Gregory
Zelda's Cut (2000)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2