Дейвид Балдачи
Абсолютна памет

Автор
Дейвид Балдачи
Заглавие
Абсолютна памет
Авторска серия
Еймъс Декър №1
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Милко Стоименов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2016
Редактор
Димитрина Кондева
Художник
Николай Пекарев
Технически редактор
Вяра Николчева
Коректор
Симона Христова
Оформление
Николай Пекарев
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2016
Печат
„Абагар“ АД, Велико Търново
Носител
хартия
Печатни коли
28
Формат
84×108/32
Брой страници
448
Подвързия
мека
Цена
19,00 лв.
ISBN
978-954-769-407-1
УДК
820(73)-312.4
Анотация
На света има много малко хора като Еймъс Декър. След жесток сблъсък на футболното игрище Декър придобива изключително рядка способност. Той помни всеки миг от живота си след инцидента. Това мъчително състояние има само едно предимство — помага му в изследванията като полицейски инспектор. Животът на огромния бивш футболист се преобръща за втори път, когато една вечер намира съпругата си, брат и и деветгодишната си дъщеря убити в дома им. В отчаянието си Декър напуска работа и се превръща в отшелник. Шестнадесет месеца след тройното убийство Себастиан Леополд, психически неуравновесен мъж без документи отива в полицията и прави самопризнания. Мотивът е странен — Декър го обидил в един магазин.Но човекът с абсолютна памет знае, че никога не са се срещали. Докато Леополд е в ареста, в близката гимназия са застреляни девет души, а с едно от оръжията е убита съпругата на Декър.Затова той трябва да се включи в разследването. Защото вижда неща, които никой друг не забелязва, и стига до заключения на които никой друг не е способен. И защото получава послание, че той е виновен за всички убийства.
Информация за автора
Дейвид Балдачи е автор на „Невинните“, „Перфектния удар“, „Кинг и Максуел“, „Мишената“, „Бягството“ и още 23 романа, преведени на 46 езика в 80 страни.
Рекламни коментари
Еймъс Декър, мъж с изключителен ум и трагична съдба, е необикновеният нов герой на Дейвид Балдачи. „Абсолютна памет“ е най- успешният трилър на майстора на съспенса след феноменалния бестселър „Абсолютна власт“.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
David Baldacci
Memory Man, 2015
Въведено от
иво1988
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки
Промени
Чужди рафтове

Корици 2