Олег Рой
Фантомна болка

Автор
Олег Рой
Заглавие
Фантомна болка
Тип
роман (не е указано)
Националност
руска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър, Научна фантастика
Преводач
Татяна Балова
Език, от който е преведено
руски
Година на превод
2019
Редактор
Анна Златанова
Оформление на корица
Евгени Маноилов
Предпечатна подготовка
Гнездото
Издател
Гнездото
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Носител
хартия
Излязла от печат
12.07.2019
Брой страници
304
Подвързия
мека
Цена
15,95
ISBN
978-619-7316-32-2
Анотация

Какво би направил, ако можешe да пренапишеш миналото и да си върнеш живота обратно

Философски роман за човешката същност, за доброто и злото и за неуловимата граница между ада и рая в самите нас. За грешките, които правим, и шанса да започнем отначало.

Представете си, че след смъртта си, попадайки в отвъдното, получавате шанс да се върнете към живота и да изживеете още 33 години! Чудесна възможност, нали? Само че има едно условие — трябва да поправите своя фатална грешка. Не ви казват каква е тя, а вие не помните нищо — нито за себе си, нито за живота си.
Алексей получава този шанс и приема предизвикателството. Но за да поправи миналото, той трябва да се превъплъти последователно в трима души и да избере живота на един от тях за следващите 33 години. Трима души, загинали едновременно от ръката на убиец.
С изтрити за земното си минало спомени, Алексей изживява последните девет дни на всеки от тримата убити. Време, наситено с емоции и разтърсващи събития, които изправят героите на кръстопът.
„Играта“ се оказва сложна и пълна с изкушения и екзистенциални въпроси. А накрая Алексей е изправен пред огромната тежест на свободния избор.
Дали Алексей ще разпознае себе си в някоя от трите жертви и чий живот ще избере? Дали ще успее да преначертае миналото? Как ще види света през очите на други хора?

Информация за автора

Олег Рой е съвременен руски писател, публицист и сценарист. Той е в топ пет на най-продаваните автори на художествена проза в Русия и един от стоте най-популярни романисти в съвременната европейска литература. Пише в различни жанрове — от психологически трилъри до детски приказки, а името му винаги е знак за качество.
        Книгите му са бестселъри в редица европейски страни. Голяма част от романите му са филмирани. Той е известен и с благотворителната си дейност, заради която получава „Златен рицарски кръст за доблест и чест“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Олег Юриевич Рой
Фантомная боль (2015)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници

Корици 2