Питър Строб
Джулия

Автор
Питър Строб
Заглавие
Джулия
Тип
роман (не е указано)
Националност
не е указана
Език
български
Поредност на изданието
първо издание
Категория
Хорър
Преводач
Илияна Георгиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
1992
Редактор
Петър Колев
Художник
Димитър Стоянов
Предпечатна подготовка
Емануел Икономов
Издател
ИК „Плеяда 7“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1992
Други полета
Първа публикация за България „Плеяда 7“ ООД, 1992
Носител
хартия
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
954-526-006-8
Анотация
"Малкото русо момиче, девет или десет годишно, така приличаше на Кейт, че на Джулия й се зави свят. То възникна изневиделица на „Илчестър плейс“, дошло от никъде, като тичаше сякаш без да стъпва на земята и въртеше ръцете си подобно крила на вятърна мелница. Джулия почувства най-напред острата, позната болка на траура, която бързо стана толкова силна, че си помисли дали няма да шокира човека от компанията, повръщайки върху посърналите лалета… "

Бягайки от прекалено грубия си съпруг и особено от спомена за трагичната смърт на малката си дъщеря Кейт, Джулия се настанява в една хубава къща в сърцето на Лондон, вярвайки, че тук ще намери мир и сигурност. Но лека-полека това място показва истинското си лице. Задушавана от една потискаща атмосфера, ужасявана от нощни шумове и силуети, които й се мяркат посред бял ден, Джулия се чувства заплашена от всички страни.
Наистина ли са решили да я докарат до лудост? Кое е това дете, което я преследва навсякъде? Единственият й изход е може би в това да разбере на каква отвратителна драма къщата е била свидетелка преди двадесет години. Но ще може ли да понесе ужасните разкрития, които я дебнат?…
Бележки за изданието, от което е направен преводът
First published in the USA 1976
Copyright by Peter Straub
Въведено от
Rinaldo
Създадено на
Обновено на
Промени

Корици 2