Иван Янев
Феникс

Автор
Иван Янев
Заглавие
Феникс
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Жанр
Съвременен роман (XXI век), Конспиративен трилър, Любовен роман
Теми
Мафия и организирана престъпност, Световен тероризъм, XXI век, Четиво за възрастни, @От автора
Редактор
Даниела Младенова
Коректор
Мария Гильова
Оформление на корица
Диана Хинкова
Предпечатна подготовка
Георги Вълков
Издател
Фабрика за книги
Град на издателя
София
Година на издаване
2018
Адрес на издателя
кв. Абдовица, 1528
Печатница
Дайрект Сървисиз
Носител
хартия
Брой страници
328
Подвързия
мека
Цена
18.00 лв.
ISBN
978-619-230-045-6
Анотация
Любовта е несправедлива понякога… Това осъзнава главният герой в романа „Феникс“ на Иван Янев. Разочарован, Ян се бори с чувствата към жените от миналото си. Съществена за него е обаче една друга неправда — схемата за трафик на човешки органи, която е прикрита чрез привидната хуманност на евтаназията. Борбата не спира дотук, защото той се сблъсква с безизходицата на една бежанка и дъщеря ѝ.

Лейла и малката Амира са притиснати от проливната немилост както на институциите, така и на своите сънародници. Майка и дъщеря са принудени да избягат от мюсюлманските порядки на родината си. По пътя те са премръзнали от болка и разочарование. Ян ги намира треперещи до едно кафене, кани ги вътре и им купува чай и храна. Не чаят ги сгрява, а топлината на неговата доброта. Ян се застъпва за тяхната кауза, но докъде ще стигне и ще успее ли да им помогне? При наличието на немалко опожаряващи битки ще се размърдат ли сред пепелищата крилата на надеждата и новото начало?
Бележки
Всеки екземпляр на романа „Феникс“ е придружен от подарък — диск със записана аудиоверсия на романа. Аудиороманът е във формат MP3. Записът е осъществен в звукозаписното студио на Съюза на слепите в България. Оператор — Стоян Васев, четец — актьорът Здравко Димитров.
Главите на романа „Феникс“ са записани на отделни файлове, което позволява удобното им четене/слушане. Аудиокнигата е подходяща за хора с нарушено зрение, при шофиране, разходки, сутрешен джогинг, фитнес, почистване, готвене, пътуване в градския транспорт и много още.
Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 4