Нийл Геймън
Никога, никъде, никой

Автор
Нийл Геймън
Заглавие
Никога, никъде, никой
Националност
английска
Език
български
Категория
Фентъзи
Жанр
фентъзи
Преводач
Милена Попова
Година на превод
2010
Редактор
Габриела Седой
Оформление на корица
Megachrom
Компютърна обработка
ИК „Бард“ ООД Надежда Петрова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
София 1124, жк „Яворов“, бл. 12А, вх. II
Други полета
Благодарности
Благодаря на всички читатели на тази книга във всичките й редакции и варианти, за техните съвети, предложения и мнения — и особен на Стив Бруст, Марта Соукъп, Дейв Лангфорд, Джийн Улф, Синди Уол, Ейми Хорстинг, Лорейн Гарланд и Кели Бикман; на Дъг Йънг и Шийла Ейбълман от „Би Би Си Букс“ за тяхната помощ и подкрепа, както и на Дженифър Хърши и Лу Ароника от „Ейвън Букс“. Бих искал да благодаря и на всички, които ми се притекоха на помощ, когато този роман правеше опит да се разпадне на съставните си електрони, а също и на „Нортън Ютилитис“
— Нийл Геймън
Носител
хартия
Формат
84/108/32
Брой страници
288
Подвързия
Мека
Цена
11.99 лв.
ISBN
978-954-655-149-8
Анотация
В приказките доброто се награждава, но в живота невинаги е така. Ричард Мейхю не го знае, когато намира ранено момиче на оживена лондонска улица и му помага, съсипвайки единствения си представителен костюм и годежа си, а това се оказва далеч не най-лошото, защото попада на място, за което се знаят две неща — че се намира някъде под истинския Лондон и че няма нищо по-лесно от това да се разделиш с живота си. Подземният свят всмуква Ричард, но преди това е погълнал сънищата на миналото, забравените истории и вчерашните герои. Свят-лабиринт, в чиито шахти дебне нещо смътно, лепкаво и неназовимо и не знае обратния път.
Информация за автора
Нийл Геймън е любимец на публика и критика. Автор е на романите „Американски богове“, „Звезден прах“ и „Коралайн“, както и на сборника с разкази „Чупливи неща“. Англичанин по националност, Геймън живее в Съединените щати.
Рекламни коментари
„Геймън е съкровищница от истории. Големи късметлии сме да имаме такъв автор.“
— Стивън Кинг
Бележки
През 2013 г. книгата беше адаптирана като шест серийна аудио драма от Дърк Магс и излъчена по BBC Radio и BBC Radio 4 Extra, с участието на Джеймс Макавой в ролята на Ричард Мейхю, Натали Дормър в ролята на Лейди Дор, Бенедикт Къмбърбач в ролята на Айлингтън и др.
Въведено от
Ripcho
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени

Корици 2