Карин Слотър
Добрата дъщеря

Автор
Карин Слотър
Заглавие
Добрата дъщеря
Издателска поредица
Съвременни трилъри (Колибри)
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Надя Баева
Език, от който е преведено
английски
Отговорен редактор
Жечка Георгиева
Художник
Стефан Касъров
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Донка Дончева
Предпечатна подготовка
ЕТ „Екатерина Рускова“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36, 1000
Печат
„Дедракс“
Други полета
Празни страници: 2 и 6.
Носител
хартия
Печатни коли
34,50
Формат
84×108/32
Брой страници
552
Подвързия
мека
Цена
20 лв.
ISBN
978-619-02-0472-5
УДК
821.111(73)-312.4
Анотация

Щастливият семеен живот на тийнейджърките Шарлот и Саманта Куин в малък град е съсипан от брутално нападение над дома им, при което майка им загива. Баща им, известен сред съгражданите си адвокат, е покрусен. Семейството е непоправимо разбито, обсебено от тайните на онази ужасна нощ.
Двайсет и осем години по-късно Шарлот е тръгнала по стъпките на баща си и също е станала адвокат — съвършената добра дъщеря. Но ето че Пайквил отново е сцена на насилие и разигралата се трагедия потриса целия град, а Шарлот за пореден път преживява кошмар. Тя не само е непосредствен свидетел на убийството, но случаят отприщва у нея ужасяващи спомени, които напразно се е опитвала да заглуши. Защото шокиращата истина за престъплението, разрушило семейството ѝ преди толкова години, няма да остане завинаги погребана.

Изпълнен с драматични обрати, романът „Добрата дъщеря“ е сред най-завладяващите трилъри, на които сте попадали, а авторката му вече си е извоювала името на най-добрият автор на мистерии.

Информация за автора

Карин Слотър е сред най-популярните и признати разказвачи в света. Издавана е в 120 страни с повече от 35 милиона продадени екземпляра. Сред деветнайсетте й романа са книгите от поредиците за окръг Грант и Уил Трент, номинираният за „Едгар“ роман „Полицейски град“ и влезлите мигом в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, „Красиви момичета“, „Добрата дъщеря“ и „Части от нея“. Това лято Слотър се завръща с най-новата си книга към поредицата с Уил Трент „Последната вдовица“. Слотър е основател на проекта „Спасете библиотеката“ — организация с нестопанска цел, създадена да подкрепя библиотеките и библиотечното дело. Карин Слотър е родом от Джорджия и живее в Атланта. Романите й „Части от нея“, „Добрата дъщеря“ и „Полицейски град“ в момента се филмират за големия екран и телевизията.

Бележки

В различните източници се посочват различни серии и номера в тях. В сайта на авторката и в Уикипедия произведението се води самостоятелен роман.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Karin Slaughter
The Good Daughter (2017)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Енциклопедии Лични сайтове
Промени

Корици 2