Тим Грийн
Петият ангел

Автор
Тим Грийн
Заглавие
Петият ангел
Издателска поредица
Трилър
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Тинко Трифонов, Гергана Трифонова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2003
Редактор
Сергей Райков
Издател
Коала
Град на издателя
София
Година на издаване
2003
Печат
Петекстон ООД
Носител
хартия
Печатни коли
22
Формат
84×108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
7,99 лв.
ISBN
954-530-089-2
УДК
820(73)-312.4
Анотация

Джак Ръскин получава изключителна възможност — да извърши серия от перфектни убийства. Бивш прокурор и уважаван партньор в престижна адвокатска фирма, той има и опита, и познанията да замисли убийствата така, че да не остави никакви доказателства, никаква следа зад себе си.
Негови мишени са самите престъпници — сексуални хищници, които не подлежат на превъзпитание. Той няма връзка с тях — просто взема имената им от обществените регистри. Но Джак познава от първа ръка опустошението, което тези извратени чудовища сеят по пътя си — сред жертвите е и собствената му дъщеря. И той е твърдо решен да опази другите от подобна разрушителна болка.
Докато Джак методично и брутално налага свое собствено правосъдие, агентката от ФБР Аманда Лий запълва празнотата помежду им. Но както нерядко се случва, неочакван обрат на съдбата поставя живота на всеки от двамата в ръцете на другия. Преди да е завършил ужасният лов, те ще трябва да избират заедно: между избавлението и разрушението, между висшата справедливост и реалното зло.

Рекламни коментари

… Зашеметяващ трилър, който бележи нов крайъгълен камък в кариерата му на възторжено приветстван автор. Интелигентно разказана история, изпълнена с напрежение и страст, от която те побиват тръпки и която изправя читателя пред изгарящия въпрос: „А как би постъпил самият ти в подобно адско изпитание?“.
New York Times Book Rewiew

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Tim Green
The Fifth Angel (2003)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2