Григор Лилов
Тайните на Големите играчи • книга първа

Автор
Григор Лилов
Заглавие
Тайните на Големите играчи
Заглавие на том
книга първа
Националност
българска
Език
български
Категория
Българска документална проза
Град на издателя
София
Година на издаване
2006
Носител
хартия
Брой страници
544
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
Анотация

Григор Лилов — авторът на „Най-богатите българи“

— Костюмът ми струва повече от живота ти! — тази реплика Иван Тодоров-Доктора отправя към двама свои конкуренти. И двамата вече са мъртви. Направени са „по-студени и от жаба“, както гласи крилата реплика от репертоара на мутрите.
В понеделник е последния трансфер на парите. Сумата е скромна— има-няма десетина милиона долара, но с нея приключват операции за стотици и стотици милиони. Излишният вече банкер Емил Кюлев веднага е разстрелян — още в сряда сутринта.
— Ти ли ще кажеш кой ще кара влака? Аз ще го карам! — тази реплика Илия Павлов е произнасял три пъти. Последният път думите бяха изречени 36 часа преди смъртта му.

Кланът не си е знаел парите — измервани може би с милиард! Не току-така Владко Живков е бил в лимузината на Фатик, когато той помита жената. Не току така Фатик и Евгения Живкова са приятели. Родните съдружници на Майкъл Чорни, сексапилната полякиня — учителката по английски на Стоян Ганев, и други ВИП персони са част от компанията.
— Ако вие специално под „борци“ разбирате „ВИС“, ще ви кажа, че аз съм в нея единствения борец. А, има май още един! — Васил Илиев бърка — във висшите ръководства на групировката са трима. Но другите — неборците, там са повече на брой. Кои са те? И защо?
— Зад мен стоят 180 милиона долара, а зад теб кой стои?… — сакралната фраза прозвуча преди 12 години — на 14 януари 1994 г., в правителствен кабинет: пред вътрешния министър по адрес на същия министър от поканения на среща (лично от министъра) Иво Карамански-Кръстника.
От дните на смъртта на Константин Димитров-Косьо Самоковеца, до наши дни с корабите ни като „Хера“ не се случват никакви загадки. Въпреки това от МВР са категорични, че българските наркоимператори като него нямат никакви отношения с моллите, „Хамас“, „Хизбула“ и „Ал Кайда“.
— Момченце, не забравяй, че аз те създадох. И както съм те създал, така мога и да те унищожа! — изпуска както никога дотогава нервите си Андрей Луканов… Но той също се оказа „създаден“. И също унищожен — от своите създатели!

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на

Корици 2