Ед О'Конър
Отровна приспивна песен

Автор
Ед О'Конър
Заглавие
Отровна приспивна песен
Авторска серия
Андъруд и Декстър №2
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър, Съвременен роман (XXI век)
Теми
XXI век
Преводач
Надежда Розова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2004
Художник
Валентин Киров
Издател
Издателство Весела Люцканова
Град на издателя
София
Година на издаване
2004
Печат
Инвестпрес АД
Други полета
Празна е стр.6.
Носител
хартия
Печатни коли
22
Формат
84×108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
8,50 лв.
ISBN
954-311-023-9
УДК
820-31
Анотация

Брокерът Макс Фалън е сексуален хищник, който затяга примката около последната си жертва. Късметът обаче му изневерява. Отмъстителен колега сипва наркотик в питието му и става причина Фалън да преживее нещо страховито. Попаднал в капана на спомените и илюзиите, той се превръща в чудовище и започва да вярва, че е превъплъщение на хиндуисткия бог Сома.
В същото време убийството на наркопласьора в Кеймбриджшър поставя началото на мъчителни изпитания за инспектор Алисън Декстър. Докато ръководи разследването, тя е принудена да се изправи пред два страховити призрака от собственото си минало: повторната поява на мъжа, отровил кариерата й, и спомена за един живот, който е погубила.
Бившият шеф на Декстър, инспектор Джон Андъруд, се връща на работа в криминалния отдел и научава за жестокото убийство на полицейския психиатър Джак Харви, който го е измъкнал от лапите на лудостта. Събитията стават още по-драматични след бруталното отвличане на съпругата на Джак Харви. Озадачен от начина на действие на убиеца, Андъруд се оказва въвлечен в ръководеното от Декстър разследване.
При сблъсъка на двата привидно несвързани случая наркотици, отвличания и ритуални убийства се сливат и прерастват в истински кошмар.

Ед О’Конър получава образованието си в Кеймбридж и Оксфорд, след което започва кариера в областта на инвестиционното банково дело. Напуска деловите следи през 2000 г. и в момента преподава история в Хартфордшър. Първият му роман, „Най-дългата нощ в годината“, е сред десетте бестселъра на малките издателства и е публикуван от „Констабъл енд Робинсън“ през 2002 г. В момента Ед О’Конър работи над третия си роман.

Съдържание

Разбиването на океана…5
Мъките на Брихаспати…69
Лъжлив пророк…101
Кутията с лоши спомени…163
Тяло и кръв…199
Пресичащи се орбити…249
Погребение…317

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Ed O'Connor
Acid Lullaby (2003)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2