Джош Малерман
Малори

Автор
Джош Малерман
Заглавие
Малори
Авторска серия
Кутия за птици №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Хорър
Преводач
Паулина Мичева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Отговорен редактор
Благой Д. Иванов
Коректор
Ива Колева
Оформление на корица
Живко Петров
Предпечатна подготовка
Надежда Тошева
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Алианс Принт
Други полета
Празни страници: 4,6,8.
Носител
хартия
Излязла от печат
11.09.2020
Печатни коли
21,5
Формат
60/90/16
Брой страници
344
Подвързия
мека
Цена
16,90 лв.
ISBN
978-954-28-3265-2
УДК
821.111(73)-312.9
Анотация

Изминали са повече от десет години, откакто Малори и двете деца се отправиха на опасното и зловещо пътуване с лодка по реката в търсене на спасение — спасение в един свят, който е привидно тих и спокоен, но който нямаш право да виждаш с очите си. Можеш да се ориентираш по слух, мирис и докосване, можеш да общуваш с други хора, дори да създадеш семейство, но ако погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко. В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала наистина сигурна и спокойна — тук зрението е нещо, от което нямаш нужда. В приюта имаш нужда само от хората до себе си.
Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат отвън — скоро хаосът ще завладее приюта и Малори ще трябва отново да бяга, заедно с двете си деца. Те ще намерят подслон другаде, но този път ще трябва да направят опасен избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да разкрият мистерията, която е погубила човешката цивилизация?

„Малори“ е неочаквано, напрегнато и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „Кутия за птици“. Авторът Джош Малерман си поставя важна и достойна цел: да не повтаря модела на първия роман, а да се опита да разшири митологията, която сам е създал. С помощта на своята главна героиня, Малори, той изгражда убедителен и впечатляващ символ на оцеляването, на куража и на майчините инстинкти, а историята се разгръща с бездиханна динамика и увличащо напрежение.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Josh Malerman
Malorie (2020)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2