Артър Кларк, Джентри Лий
Рама II • том 2

Автор
Артър Кларк, Джентри Лий
Заглавие
Рама II
Заглавие на том
том 2
Авторска серия
Рама №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
английска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо (не е указано)
Категория
Научна фантастика
Жанр
Космическа фантастика, Научна фантастика, Твърда научна фантастика, Философска фантастика
Теми
Близко бъдеще, Близък Космос (Слънчева система), Награда „Небюла“, Награда „Хюго“
Преводач
Албена Георгиева, Николай Акимов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
1995
Редактор
Милка Златанова
Технически редактор
Стефка Димитрова
Коректор
Милка Недялкова
Издател
Издателство „Калпазанов“
Град на издателя
Габрово
Година на издаване
1995
Печат
Полиграфия АД — Пловдив
Носител
хартия
Излязла от печат
1995
Печатни коли
16
Формат
84/108/32
Номер
202.002
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
99 лв.
ISBN
954-17-0040-3
УДК
820-312.9
Анотация

Едно блестящо продължение на романа „Среща с Рама“

„Среща с Рама“ е публикувана за първи път през 1973 година като един от бестселърите на Артър Кларк за всички времена и класически роман на съвременната научна фантастика.
Това е единственият научнофантастичен роман, печелил всички най-големи награди — пет английски, включително „Хюго“, „Небюла“ и Британската награда за научна фантастика.
Романът разказва за пристигането в Слънчевата система през 2130 година на загадъчен, очевидно безлюден чужд космически кораб. Когато „Рама“ отлита към своята следваща незнайна спирка, са разкрити много чудеса, но на малко от загадките са намерени разумни отговори. Едно е очевидно: всичко, което са направили загадъчните конструктори на „Рама“, са го направили тройно…
Действието в „Рама II“ се развива през 2200 година. Този път, знаейки какво очаква, Земята е готова да изпрати експедиция, която да отговори на някои от въпросите, зададени от „Рама“. Това дългоочаквано продължение е резултат на толкова брилянтно въображение, колкото и неговият предшественик.
Очаквайте следващия голям бестселър „Градините на Рама“.

В Слънчевата система се появява гигантски космически кораб с неизвестен произход и предназначение. Той изглежда мъртъв, но скоро става ясно, че това е привидно. Артър Кларк блестящо защитава идеята, че колкото и да се различават по възраст или произход две цивилизации, те винаги могат да намерят допирни точки и възможност да се разберат, ако имат за база нещо общочовешко — хуманността.

Информация за автора

АРТЪР К. КЛАРК вероятно е най-известният и най-търсен автор на научна фантастика. Седемдесетият му рожден ден през декември 1987 година бе отбелязан с откриването на паметна плоча в неговото родно място в Съмърсет. Носител е на безброй международни отличия за фантастика, награден е и за научните си трудове и за ролята си на вдъхновител на един от първите пророци на космическата ера. Качествено нова стъпка при създаването на научнофантастични филми бе съвместната му работа в „Една одисея в Космоса 2001“ със Стенли Кубрик — водещ на телевизионния сериал „Загадъчния свят на Артър К. Кларк“. Името му е познато из целия свят. Живее в Шри Ланка.
ЛЖЕНТРИ ЛИЙ е работил като главен инженер по проекта на НАСА „Галилей“ и като научен ръководител на мисията на „Вайкинг“ до Марс. Той е сътрудничил на Карл Сейгън в сътворяването, усъвършенстването и изпълнението на телевизионния сериал „Космосът“ и е съавтор на Артър К. Кларк в „Люлката“ и „Рама II“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Arthur C Clarke and Gentry Lee
Rama II (1989)
(The second book in the Rama series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Чужди рафтове

Корици 2