Явор Веселинов
Детето на Апокалипсиса

Автор
Явор Веселинов
Заглавие
Детето на Апокалипсиса
Авторска серия
Oтвъд Апокалипсиса №2
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска фантастика
Жанр
Зомби хорър, Митологично фентъзи, Постапокалипсис, Хорър (литература на ужаса)
Теми
Близко бъдеще, Експедиции, Линейно-паралелен сюжет, Нова българска литература (кр. на XIX-XXI в.) Море, Планина, Пътешествия, Четиво само за възрастни
Редактор
Русанка Одринска
Художник
Илиян Германов
Коректор
Русанка Одринска
Предпечатна подготовка
MG Design Studio
Издател
Ягуар Ве
Година на издаване
2020
Печат
DPX
Носител
хартия
Формат
130×200
Брой страници
494
Подвързия
мека
Цена
15,00 лв.
ISBN
978-619-90857-2-1
УДК
821.163.2-312.9
Анотация

Един нов роман на популярния български автор Явор Веселинов. Десети поред и втори от трилогията „Отвъд Апокалипсиса“.
Една история от не толкова далечната 2028 година. Девет години след драматичните събития от първата книга, но в свят, сякаш изостанал със столетие.
Един млад български герой тръгва по следите на Пазителя (водещия персонаж от първата книга), повел след себе си цяла чета от млади хора. Светът е толкова променен, че младежите изглеждат преждевременно остарели. В цялата страна, в една постапокалиптична България, сред тях, се развива партизанско движение, което цели да се противопостави и свали военната хунта, превзела властта преди девет години. Сянката на един още по-велик враг тегне обаче над цялата картина. Съдбата на света, поне на познатия ни свят, е поставена под въпрос, защото вълната от глобални катаклизми не секва. Напротив. Земята сякаш се приближава до момента на голяма промяна. Рестарт, който вероятно изключва възможността за съществуването на човечеството.
Апокалипсис. Откровение. Ново начало.
Младият герой и революционер следва стъпките на своя кумир и учител — Пазителя — заедно с пътуването към най-голямата си любов, в една надпревара с военните, в която е заложена съдбата на целия свят. Времето, като астрономически и атмосферно понятие, буквално изтича. Дъждът, изригванията на вулкани и земетресенията не спират, насочвайки света към едно ново измерение на библейския Потоп. Гарниран от войните и конфликтите между хората, които продължават да воюват на фона на разпадащия се свят.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Лични сайтове

Корици 2