Марк Леви
Всички онези неща, които не сме си казали

Автор
Марк Леви
Заглавие
Всички онези неща, които не сме си казали
Издателска поредица
Литературни звезди
Тип
роман
Националност
френска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни романи и повести
Преводач
Веселина Илиева
Език, от който е преведено
френски
Година на превод
2011
Редактор
Теменужка Петрова
Художник
Anna Simeonoff
Коректор
Грета Петрова
Предпечатна подготовка
„Унискорп“ ООД
Издател
ИК „Унискорп“
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Адрес на издателя
бул. „Ал. Дондуков“ №5
Печат
„Унискорп“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
18,25
Формат
84×108/32
Брой страници
292
Подвързия
мека
Цена
12,00 лв.
ISBN
978-954-330-306-9
УДК
840-31
Анотация

Джулия е млада, красива, предстои й един от най-важните дни в живота — да се омъжи. Като сватбен подарък очаква присъствието на баща си — вечно зает, преуспял бизнесмен. Поне сега да дойде — надява се тя, но личният му секретар се обажда, че пак ще отсъства. Причината е напълно основателна — мъртъв е. Дъщерята вижда в това последното намигване на родителя си, успял за сетен път да преобърне живота й. След погребението бащата предоставя още една изненада: последна възможност да си кажат всички онези неща, които не са си казали… Чудесата са част от живота, стига да имаме сетива да ги видим.
Марк Леви ни въвлича в една романтична и фантастична вселена, в приключение, пълно с напрежение, нежност и хумор, за да ни върне към сърцевината на връзката между баща и дъщеря и разказва историята на първата любов — тази, която никога не умира.

… би ми се искало да бъда твой приятел, твой съучастник, твой довереник, но бях само твой баща и такъв ще си остана завинаги.

Информация за автора

Марк Леви пише първия си роман като приказка за малкия си син, който ще я прочете, когато порасне, за да разбере, че трябва да обича съдържанието, а не обвивката на един човек. Сестра му, която е сценарист, окуражава Леви да изпрати ръкописа в издателство. Книгата става литературен хит и бестселър в Европа и САЩ. Студиото на Спилбърг я филмира и успехът е невероятен. Марк Леви се посвещава на писането и желанието да разкаже на милиони читатели за любовта в множеството й измерения и проявления. Произведенията му са преведени на 41 езика и са продадени в над 20 млн. копия.
Леви от години е познат на почитателите си в България: „Ами ако това беше истина…“ и „Да Ви видя отново“, „Къде си“, „Седем дни за цяла вечност“, „Следващият път“, „Децата на свободата“. През декември 2007 г. мнозина от тях успяха да се срещнат и разговарят с него.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Marc Levy
Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites (2008)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2