Джулиан Стокуин
Дървото на коприната

Автор
Джулиан Стокуин
Заглавие
Дървото на коприната
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически роман
Преводач
Росица Тодорова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2020
Редактор
Русанка Одринска
Отговорен редактор
Ива Цонева
Коректор
Любомира Якимова
Оформление на корица
Ромина Михайлова
Предпечатна подготовка
AMG Adv.
Издател
AMG Publishing
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД — София
Носител
хартия
Излязла от печат
6.08.2020 г.
Печатни коли
37,5
Формат
60/90/16
Брой страници
600
Подвързия
мека
Цена
19,95 лв.
ISBN
978-619-7494-19-8
УДК
821.111-311.6
Анотация

Принуден да избяга от Рим поради нашествието на остготите, търговецът Никандер среща Марий — жесток римски легионер, който става негов съюзник. Двамата отиват в Константинопол, за да потърсят нов живот и, нуждаещи се спешно от пари, измислят няколко на пръв поглед невъзможни схеми. Въоръжени със смелата идея да откраднат скъпоценната тайна на производството на коприна от далечен Китай, Никандер и Марий предприемат опасно пътуване, което никой досега не е успял да направи. За целта обаче трябва да измамят могъщия император Юстиниан и останалата част от неговите страшни византийски сановници. А в Римската империя нищо не е такова, каквото изглежда.

Заинтригуван от тайнствения път на коприната от Китай до Запада и след продължително проучване на историческите извори, Джулиан Стокуин създава една вълнуваща история, развиваща се през VI век, изпълнена с много хумор, приключения и неочаквани ситуации.

Информация за автора

Джулиан Стокуин е британски автор на исторически приключенски романи. На четиринайсетгодишна възраст е изпратен във военноморско училище, а на петнайсет вече е част от Кралския флот на Великобритания. Освен с „Дървото на коприната“, той е известен и с поредицата Thomas Kydd. До момента е написал над 20 книги. Живее в Плимут със съпругата си Кати.

Рекламни коментари

„Задължително попълнение към колекцията от исторически романи.“
— Midwest Book Review

„Завладяваща история, изпълнена с цвят и събития. Много от героите в книгата са реални хора, живели и умирали през VI век. Останалите персонажи, включително Никандер и Марий, са измислени, но пасват перфектно и са напълно достоверни участници в сюжета.“
— Historical Novels Review

"Стокуин е живял в Далечния изток и е посетил много от описаните места. Детайлите в тази книга, както и във всички други негови произведения, са ярки и придават автентичност на разказа. „Дървото на коприната“ е прекрасна история, в която можете да се потопите, независимо дали в студена зимна нощ край огъня, или в горещ летен ден на плажа… Книга, която просто трябва да се прочете.
— Booksville

Бележки

Страница 2 е празна

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Julian Stockwin
The Silk Tree
© 2015 by Julian Stockwin

Въведено от
Еми
Завършено от
vesi_libra
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Издателства Библиографии
Промени

Корици 3