Джери Кинийли
Заподозреният

Автор
Джери Кинийли
Заглавие
Заподозреният
Тип
роман
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Атанас Найденов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2003
Редактор
Адриан Лазаровски
Художник
Валентин Киров
Издател
Издателство „Весела Люцканова“
Град на издателя
София
Година на издаване
2003
Печат
„Петекстон“
Носител
хартия
Печатни коли
22
Формат
84×108/32
Брой страници
352
Подвързия
мека
Цена
7,99 лв.
ISBN
954-8453-96-7
УДК
820(73)-312.4
Анотация

След зашеметяващия успех на романа „Диригента“, майсторът на трилъра Джери Кинийли се завръща със „Заподозреният“ — една напрегната история за чудовищно отмъщение, издържана в най-добрите традиции на психологическия съспенс.
Съпругата на частния детектив Робърт Дюран — красивата и богата художничка Анона Стак — изчезва безследно и никой не знае дали е жива или мъртва. В луксозното й аристократично имение нараства смут. Докато детективът се мъчи с всички сили да разбере какво се е случило с нея, бившият й мъж, плейбоят Джейсън Ларк, както и двете й деца от него — Джон и Лиза — подозират, че виновен за това е Дюран. Полицията е на същото мнение. Примката бързо се затяга около детектива. Единственото нещо, което му остава да извърши, е да открие колкото се може по-бързо загадъчния психопат, замислил целия зловещ заговор, преди той да успее да направи последната стъпка от съвършения си план…

Джери Кинийли е бивш полицай, работещ като частен детектив през последните двайсет и четири години. Член на множество асоциации на криминални писатели в Америка, той е автор на девет романа, два от които са номинирани за престижната награда „Шеймъс“. Кореняк от Сан Франциско, той често разполага действието в родния си град и вплита множество случки и елементи от професионалния си опит в своите романи. В момента работи над следващата си книга.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Jerry Kennealy
The Suspect (1998)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Чужди рафтове

Корици 2