Марина Рангелова
Сборник с нестандартни задачи по математика 5.–7. клас за подготовка на националния изпит-тест

Записът е непълен.

Автор
Марина Рангелова
Заглавие
Сборник с нестандартни задачи по математика 5.–7. клас за подготовка на националния изпит-тест
Език
български
Поредност на изданието
първо
Редактор
доц. д-р Пенка Рангелова
Художник
Атанас Чакъров
Коректор
Елена Добрева
Издател
„Коала прес“ ООД
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2008
Адрес на издателя
4000 Пловдив ул. „Атанас Каменаров“ № 11
Печат
„Абагар“ АД — Велико Търново
Носител
хартия
Формат
165×233
Подвързия
мека
Цена
4,00 лв.
ISBN
978-954-9455-22-9
Рекламни коментари
Книгата цели да събуди интерес към математиката, да доразвие влечението към нея и да бъде помощник в активното и забавно свободно време. Разсъжденията върху решаването на нестандартната задача позволяват да се повдигне завесата към един необятен свят, наречен МАТЕМАТИКА.

Настоящата книга съдържа система от нестандартни задачи, за решаването на които учениците са получили достатъчно знания в учебния процес. Направили сме опит да поднесем идеи за решаването на такива задачи и да допринесем за развитието на възможно повече творчество и последователност.

При ползване на пособието могат свободно да се избират и разглеждат различни тематични задачи, без да се наруши последователността на математическите знания.

Интересът на много ученици от 5.–7. клас към нестандартните задачи се засилва. От една страна, те участват в математически олимпиади, регионални и национални състезания, а ит друга страна — предстои им национален изпит по математика за постъпване в елитни училища. Част от задачите в тези изяви са със занимателен характер.

В преговорните уроци в часовете по математика могат да се разглеждат по 2–3 от задачите в тази книга, които са свързани до определена степен с преговорния раздел, което ще спомогне за разнообразяването на тези часове.

След решаването на задачите от този сборник вие ще добиете увереност, че вече сте сред мислещите и можещите хора, за които математиката е пътят към техния успех. Ще се убедите, че задачите не са лесни и трудни, а познати и непознати. Надяваме се, че един ден за вас всички задачи ще са познати.Пловдив
ул. „Атанас каменаров“ № 11
тел./факс: (032) 642 102
e-mail: [email protected]
www.koalapress.com

София
ул. „Осъм“ № 4
тел.: (02) 946 16 28
Въведено от
pano
Създадено на
Обновено на

Корици 2