Стивън Уотсън
Преди да заспя

Автор
Стивън Уотсън
Заглавие
Преди да заспя
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Преводач
Здравка Славянова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2011
Редактор
Димитрина Кондева
Художник
Getty Images
Технически редактор
Людмил Томов
Коректор
Петя Калевска
Оформление на корица
Десислав Аспарухов
Издател
Обсидиан
Град на издателя
София
Година на издаване
2011
Печат
„Инвестпрес“ АД — София
Носител
хартия
Печатни коли
24
Формат
84×108/32
Брой страници
384
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-769-265-7
УДК
821.111-31
Анотация

Феноменалният дебют на 2011 г. Голямото откритие на британската литература. Романът с елементи на психологически трилър е продаден в 42 страни само месец, след като авторът му го предлага на литературен агент. Невероятната история на Кристин Лукас е новият филмов проект на режисьора Роуън Джофи и продуцента Ридли Скот.

Спомените ни дефинират. Как може да живее човек, ако ги губи всяка вечер, щом заспи? Ако сутрин не помни миналото си и хората, които обича? Ако трябва да се запознава със собствения си живот отново и отново, ден след ден? Кристин Лукас е сполетяна от такава съдба след инцидент, който я лишава от дългосрочна памет. При всяко събуждане тя е със съзнанието, че е на двайсет години, и се плаши от мъжа, когото вижда в леглото си. „Аз съм Бен, твоят съпруг — казва той. — Женени сме от години.“ Окуражена от един психиатър, за когото Бен не подозира, Кристин започва да си води дневник. Но с всеки изминал ден, описан в него, нещата й изглеждат все по-странни. А от един момент нататък и страшни, защото на първа страница тя е добавила: „Не се доверявай на Бен“.

Добре дошли в живота на Кристин. Нейната история е история за изневярата и цената на мимолетните увлечения, но преди всичко за онази любов, която може да се изличи от паметта, но не и от сърцето.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

S. J. Watson
Before I Go To Sleep (2011)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2