Хедър Уеб, Хейзъл Гейнър
Парфюмеристката от Монако

Автор
Хедър Уеб, Хейзъл Гейнър
Заглавие
Парфюмеристката от Монако
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман
Преводач
Татяна Атанасова Виронова
Език, от който е преведено
английски
Редактор
Надя Калъчева
Технически редактор
Ангел Петров
Коректор
Надя Калъчева
Оформление на корица
Габриела Стайкова Стайкова
Предпечатна подготовка
Десислава Борисова
Издател
ИК „Кръгозор“
Град на издателя
София
Година на издаване
2019
Адрес на издателя
ул. „Ал. Жендов“ 6
Печат
Алианс Принт
Носител
хартия
Излязла от печат
06.08.2019
Печатни коли
20,75
Формат
60×90/16
Брой страници
332
Подвързия
мека
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-771-421-2
УДК
821.111-31
Анотация

Кан, 50-те години на ХХ век. Звезди и папараци от цял свят се тълпят за бляскавия филмов фестивал, но Грейс Кели, най-голямата звезда на Холивуд, се опитва да избяга от светкавиците. Младата парфюмеристка Софи Дювал приютява мис Кели в своя бутик и я скрива от настоятелния английски фотограф Джеймс Хендерсън. И независимо че пътищата им са различни, нишките на съдбата свързват тримата за дълги години напред…
Софи е наследила от баща си не само фабриката за парфюми в Грас, но и неговите уроци и тайни как се създават различните ухания. И по нови рецепти сама приготвя есенции от чаени рози, лилава лавандула, яркожълти слънчогледи. Знае как да направи подходящия за всеки човек парфюм, което оценява и самата Грейс Кели.
Джеймс успява да улови настроението на мига и да направи едни от първите фотографии на Грейс и на принца на Монако заедно, които обаче не са публикувани. Когато най-после получава признание, той приема задачата да отразява сватбата на века и следва бъдещата принцеса от Ню Йорк до Монако. Нетърпелив и развълнуван е, че отново ще види Софи, тъй като не може да забрави „малката високомерна парфюмеристка с лешникови очи“. А Софи, която е избрана да създаде сватбения парфюм за Грейс, също очаква срещата с вълнение, защото не е спряла да мисли за Джеймс и за вълнуващия му аромат.
Но съдбата е решила друго…

Информация за автора

Хейзъл Гейнър и Хедър Уеб са автори на бестселъри и носителки на многобройни награди за индивидуално написаните си романи. Хейзъл Гейнър получава награда за най-добър исторически роман на 2015 г. от Асоциацията на авторите на любовни романи. Романите й са преведени на 10 езика и са издадени в 17 страни. Тя живее в Ирландия със своя съпруг и двете им деца. Хедър Уеб живее в Ню Инглънд, САЩ, със своето семейство. През 2015 г. нейна книга е отличена за най-добър избор от Goodreads. „Парфюмеристката от Монако“ е вторият им съвместен роман.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Hazel Gaynor and Heather Webb
Meet Me in Monaco (2019)

Въведено от
Regi
Създадено на
Обновено на
Източници
Дата на издаване - store.bg
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2