Рони Джеймс Дио, Мик Уол, Уенди Дио
Rainbow in the Dark

Автор
Рони Джеймс Дио, Мик Уол, Уенди Дио
Заглавие
Rainbow in the Dark
Подзаглавие
Автобиография
Тип
автобиография
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Биографии и автобиографии
Жанр
Музика
Преводач
Коста Сивов
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2021
Редактор
Васил Койнарев
Главен редактор
Димитър Николов
Коректор
Васил Койнарев
Оформление на корица
Дамян Дамянов
Предпечатна подготовка
Петър Дамянов
Издател
Сиела Норма АД
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
бул. Владимир Вазов №9
Печат
Алианс принт
Носител
хартия
Излязла от печат
11.10.2021
Печатни коли
15,25
Формат
70/100/16
Брой страници
260
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
18 лв.
ISBN
978-954-28-3678-0
Анотация

Рони Джеймс Дио, в когото се влюбих и за когото по-късно се омъжих, беше неудържима природна сила, за която нямаше невъзможни неща дори когато съдбата се обръщаше срещу него. Или, както бихте казали вие, особено когато съдбата се обръщаше срещу него.
Както сами ще се уверите, докато четете тази невероятна история, Рони беше роден боец. Само му кажете, че нещо не може да бъде направено, и щеше да премести земята и небето, за да ви докаже, че не е така.
Уенди Дио

Автобиографията на Рони Джеймс Дио е откровената изповед на един човек, постигнал мечтите си, открил любовта на живота си и призванието, което му е помогнало да вдъхновява поколения наред фенове по целия свят. Това е история за силата на любовта и верността, за мечтите, амбициите, приятелството и трънливия път към славата. За музиката като изкуство и капаните на музикалната индустрия. За битката със собственото его и за сблъсъка на характери в един свят, обитаван от величия.
В своите мемоари Рони описва най-важните хора и събития, които са му помогнали да се изгради като музикант и като личност — близките приятели музиканти, баща му, който още като малък му казва да си избере музикален инструмент, за да се научи да свири и да стане добър човек, жената, която застава до него и го подкрепя в цялата му кариера, партньорството с невероятни таланти като Ричи Блекмор и Тони Айоми. Певецът разказва открито и за някои от грешките, които е допуснал, за конфликтите, за пикантните подробности в живота на рок звездите. Ще научите за мафиотския произход на името Дио; за това как Рони въвежда в хеви метъл културата култовия знак с рогата; за катастрофата, която едва не коства живота му още преди да е започнал да се изкачва по пътя към славата.

След около четиресет секунди от колоните се стовари като светкавица във формата на вилица чудовищен риф. Никой друг китарист в историята на рока не може да измисли нещо подобно. Рифът беше тежък и изчистен, но светеше като фар. Преди песента да стигне до средата, преди дори Тони да успее да ме попита какво мисля, вече пишех изникналите
в главата ми строфи:
В мъгливата сутрин, на ръба на времето, изгубихме изгряващото слънце, нашия последен знак…
Рони Джеймс Дио за създаването на Children of the Sea

Наречете ме стар романтик, но никога не съм пял за пари. Вярно е, че винаги съм бил щастлив, или поне доволен да ми се плаща за труда ми, но не това ме е карало да продължавам напред, да преодолявам моментите, в които съм смятал, че с мен е свършено, да създавам най-добрите си песни, да пея по най-добрия начин и да съм истински приятел с феновете си, а не просто поредната снимка в списание.
Рони Джеймс Дио

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Rainbow in the Dark (2021)
The Autobiography
by Ronnie James Dio with Mick Wall and Wendy Dio

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Книжарници

Корици 4