Стивън Кинг
Безсъние

Автор
Стивън Кинг
Заглавие
Безсъние
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
второ (не е указано)
Категория
Хорър
Жанр
Градско фентъзи, Дарк фентъзи, Мистично фентъзи, Роман за съзряването, Фентъзи, Хорър (литература на ужаса)
Преводач
Елена Кодинова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2010
Редактор
Боряна Даракчиева
Оформление на корица
„Megachrom“
Компютърна обработка
ИК „БАРД“ ООД — Десислава Петкова
Издател
ИК „БАРД“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
жк „Яворов“, бл. 12-А, вх. II, 1124
Носител
хартия
Печатни коли
41
Формат
60/90/16
Брой страници
656
Подвързия
мека с подвързия и сгъвка
Цена
14,99 лв. / 7,70 €
ISBN
978-954-655-177-1
УДК
820(73)-31
Анотация

В Дери се случва поредица от странни смъртни случаи и трагедии, които подсказват, че силите на злото са овладели градчето.
На фона на зловеща битка на живот и смърт между защитниците и противниците на абортите в Дери Стивън Кинг рисува странен въображаем свят, в който властват Случайността и Умисъла и в който свръхестествени същества отвеждат хората от нашия свят към отвъдното.

Информация за автора

Издателска къща „Бард“ има удоволствието да представи отново на българския читател колекция от най-добрите романи на Стивън Кинг.

Най-популярният автор на книги на ужаса за всички времена най-добре знае какво ви плаши и защо. „За мен страхът е една от най-деликатните емоции, затова винаги се опитвам да уплаша читателя. Ако не мога да го уплаша, аз се опитвам да го смразя от ужас и ако не успея и в това, прибягвам до шока“, казва Стивън Кинг. Невероятните му сюжети примамват читателя в капана на ежедневието ни с достоверни ситуации и правдоподобни герои, които рано или късно биват застигнати от вездесъщото зло. Когато става дума за хорър, Стивън Кинг няма равен на себе си.

Стивън Кинг е уникален и въздействащ писател, чиито многобройни бестселъри са синоним на съвременните романи на ужаса за милиони почитатели. Роден е през 1947 г. в Портланд, Мейн. Завършва „Английски език и литература“ в Университета на Мейн. Първият му роман „Кери“ е публикуван през 1973 г. и оттогава той е написал повече от 40 романа и много разкази. Писателят живее със съпругата си Табита Кинг в Централен Мейн.

Рекламни коментари

„Стивън Кинг отново демонстрира блестящата си писателска форма!“
Интерзоун

В „Безсъние“ Стивън Кинг демонстрира умението си да създава смразяваща атмосфера, като разказва историята на малък град, попаднал в лапите на подмолно зло… Това не е роман на ужасите в класическия смисъл на думата, това е свръхестествена приключенска сага, стигаща до границите на въображението.
Таймс

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Stephen King
Insomnia (1994)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиотеки Библиографии

Корици 6