Стивън Кинг
Били Съмърс

Автор
Стивън Кинг
Заглавие
Били Съмърс
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Мистерия, Съвременен роман (XXI век), Трилър, Трилър на отмъщението
Теми
XXI век, Съспенс
Преводач
Катя Перчинкова
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Иван Тотоманов
Оформление на корица
„Megachrom“
Предпечатна подготовка
ИК „Бард“ ООД — Саша Йорданова
Издател
ИК „Бард“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Печат
„Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
06.12.2021
Печатни коли
32
Формат
60/90/16
Брой страници
512
Подвързия
мека с обложка
Цена
25,00 лв. / 12,80 €
ISBN
978-619-03-0107-3
УДК
821.111(73)-312.4
Анотация

От перото на разказвач №1 в света Стивън Кинг, чието „невероятно въображение няма граници“ (Ню Йорк Таймс Бук Ривю), излиза завладяващ нов роман за добър човек с лоша професия.

Били Съмърс седи сам в стая с пушка в ръце. Той е наемен убиец. Но приема поръчки само ако мишената е наистина лош човек. Сега Били иска да се оттегли. Преди това обаче му предлагат един последен удар. Били е сред най-добрите снайперисти в света, отличен с медали за храброст ветеран от войната в Ирак, който може да изчезне като Худини след удар. Тъй че какво би могло да се обърка?
Всъщност всичко.
Този великолепен роман, който включва история за войната и обяснение в любов към малките градчета на Америка и техните обитатели, представя двама от най-интересните и вълнуващи герои, създавани някога от Кинг. Двама души, които се заемат да отмъстят на един необикновено покварен мъж за престъпленията му. В „Били Съмърс“ се разказва за любов, късмет, съдба и една последна, незабравима възможност за изкупление.
Ще прочетете тази книга на един дъх и никога няма да забравите Били.

Информация за автора

Стивън Кинг е автор на повече от седемдесет книги, до една световни бестселъри. Сред последните му заглавия са „По-късно“, „Институтът“, описан като „шедьовър“ от Сънди Експрес, „Другият“, бестселърът от 2020 г. „Ако има кръв“, „Извисяване“, „Спящите красавици“ (в съавторство със сина му Оуен Кинг).
Много от книгите му са екранизирани в популярни филми и телевизионни сериали, сред които „Романът на Лизи“, „Изкуплението Шоушенк“, „Бъди до мен“, „Гробище за домашни любимци“, „Тъмната кула“ и „Доктор Сън“, а екранизацията на „То“ е най-касовият хорър филм за всички времена.
Кинг е носител на редица престижни награди, сред които наградата PEN за 2018 г., Национален медал в сферата на изкуствата за 2014 г. и Медала на Националната книжна фондация за принос към американската литература за 2003 г.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Stephen King
Billy Summers (2021)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 6