Мария Турчаниноф
Мареси

Автор
Мария Турчаниноф
Заглавие
Мареси
Авторска серия
Хрониките на Червеното абатство №1
Тип
роман
Националност
финландска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Детско и младежко фентъзи
Преводач
Галина Узунова
Език, от който е преведено
шведски
Година на превод
2021
Редактор
Дарина Фелонова
Коректор
Светлана Янчева
Оформление на корица
Стефан Пламенов
Издател
„Светлана Янчева — Изида“ ЕООД
Година на издаване
2021
Носител
хартия
Печатни коли
14
Формат
84×108/32
Брой страници
224
Подвързия
мека
Цена
12 лв.
ISBN
978-619-235-101-4
УДК
821.113.6-312.9
Анотация

Мареси се озовава в Червеното абатство, намиращо се на тайнствения остров Менос, за да се спаси от гладната зима, вилнееща из родните й земи. Дотогава тя само е чувала слухове за неговото съществуване. В свят, в който на момичетата им е забранено да учат или да следват собствените си мечти, остров, обитаван само от жени, където не се допускат мъже, звучи като фантазия. Но Мареси вече е тук и знае, че това легендарно място е реалност.
Но един ден на острова пристига Яй — красиво момиче със светли коси, дрехи, покрити със засъхнала мръсотия, и белези на гърба. Тя е избягала от дома си, за да се спаси от стъписваща жестокост. Но мъжете, които я преследват, няма да се спрат пред нищо, за да я намерят и да я накажат за неподчинението ѝ.
Сега жените и момичетата от Червеното абатство трябва да използват цялото древно познание, натрупано през годините, за да се преборят с настъпващото зло. А Мареси трябва да се изправи срещу най-дълбоките си страхове, за да прозре ролята, която ѝ е отредена в живота.

Потопете се в магията на „Мареси“, уникалния скандинавски хит, който спечели много читатели по света, както и престижни литературни награди: „Финландия“, Шведската литературна награда YLE и Голямата награда на Шведския културен фонд. Номиниран е за Наградата на Северния съвет, както и за най-значимата световна награда за литература за млади читатели — Мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ (2018).

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Maria Turtschaninoff
Maresi (2014)
(Maresi Red Mantle)
(The first book in the Red Abbey Chronicles series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници
Промени

Корици 2