Камелия Кучер
Сън

Автор
Камелия Кучер
Заглавие
Сън
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Съвременни български романи и повести
Редактор
Валентин Георгиев
Коректор
Недялка Георгиева
Оформление на корица
Мариана Кръстева Станкова
Компютърна обработка
Нина Николова
Издател
Издателска къща „Хермес“
Град на издателя
Пловдив
Година на издаване
2020
Адрес на издателя
ул. „Богомил“ №59
Печат
Печатница „Алианс Принт“ ЕООД
Носител
хартия
Излязла от печат
13.10.2020
Печатни коли
32,5
Формат
60/90/16
Брой страници
520
Подвързия
мека
Цена
17,95 лв. / 9,20 €
ISBN
978-954-26-2056-3
УДК
821.163.2-31
Анотация

Лисабон, 1978 г.
След загубата на майка им Жоао, Алешандре и Илва се учат да живеят с пустотата, която остава след нея. Пустота, която баща им — Фернао, не може да запълни.
Алешандре, наследил музикалния талант на майка си, получава шанс за стипендия в престижно училище. Въпреки несъгласието на баща си. Същия ден Жоао среща Белен, която живее във великолепно имение, пазещо тайната на фамилното богатство. Погълнат от магичната аура и гласа на момичето, в което се влюбва, Жоао поема по пътя, който ще бележи съдбата му. Въпреки несъгласието на баща си.
В града, където се долавя шепотът на къщите и вълните на океана, историите на три семейства се преплитат на фона на диктатурата на Салазар, Революцията на карамфилите и фадото, чрез което говорят изтерзаните души.

Лисабон, 2019 г.
Жоао Торга, успешен предприемач, купува имението, някога символ на притегателната сила на Белен и на обожанието му към нея. Връщайки се в началото на своя път, Жоао опитва да се помири със спечеленото и изгубеното. Да се научи да приема изборите на Алешандре и Илва, сблъсъците с непреклонния характер на баща си, присъствието на Белен.
Имението, покрито с бръшлян, спи сто години сън, от който Жоао цял живот се опитва да събуди любовта на живота си. И да прогони призраците от миналото.

Информация за автора

Камелия Кучер (1985 г.) след години пътуване по света се завръща окончателно в България със семейството си. Живяла в Русия, Испания, Швейцария и Франция, Камелия Кучер завършва образованието си в Женева.
Любовта към книгите съпровожда целия живот на Камелия. През 2018 г. излиза дебютният й роман „Дом“, а следващата година — „Нощ“. Двете книги имат вече по няколко издания и са номинирани за най-престижните литературни награди.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 2