Л. Х. Бъръс
Мисия на „Делта“

Автор
Л. Х. Бъръс
Заглавие
Мисия на „Делта“
Тип
роман
Националност
американска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Боен екшън, Приключенска литература
Теми
Световен тероризъм
Преводач
Милчо Германов
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
1993
Редактор
Лилия Германова
Коректор
Цветана Михайлова
Предпечатна подготовка
ЕТ „Богета“
Издател
„Петрум Ко.“ ООД
Град на издателя
София
Година на издаване
1993
Печат
ДФ „Балкан прес“ — София
Носител
хартия
Брой страници
256
Подвързия
мека
Цена
25 лв.
ISBN
954-8037-37-8
УДК
820(73)-31
Анотация

„Делта“ е кинжалът на американската армия. „Делта“ е готова да реагира мълниеносно и ефективно.

„Делта“ е най-елитната бойна антитерористична единица в света. Бойците й са готови да достигнат до всяка точка на планетата, за да изпълнят секретната си мисия. Този път предизвикателство на живот и смърт сблъсква „Делта“ с международния ядрен тероризъм. Всяка минута е решаваща — място за грешки и провали няма.
* * *
Авторът на този вълнуващ роман е не само отличен разказвач, но и опитен боец. В продължение на девет години той е бил в редовете на „Делта“ към армията на САЩ. Преживял е много приключения, подобни на това, което така живо и майсторски е описал в най-новия си роман „Мисия на Делта“.

В един свят, в който съществува ядрен тероризъм, винаги има достатъчно време да се умре

Раул Валенцуела: герой от Виетнамската война, по време на операция изчезва безследно. По-късно, свързан с международния тероризъм, той заплашва живота на хиляди невинни хора. Екип от „Делта“ е натоварен да го издири и залови в Салвадор, където се укрива.
Старши сержант Мат Йенсен: служил в частите на Зелените барети, познава Валенцуела от Виетнам. Като ръководител на екипа на „Делта“ е натоварен с рискована мисия по залавянето на Валенцуела-Рамирес.
Майор Дейв Еймс: опитен оперативен офицер от „Делта“, известен със славата на първи любовник сред колегите си. Неговата находчивост и присъщият му мъжки чар го свързват с две красиви шпионки. Справя се блестящо със специалната мисия на ЦРУ.
Капитан Рейчъл Браун: като офицер от „Делта“ тя изпробва силите и възможностите си с оръжие в ръка. Допринася много за успешното осъществяване на сложна операция в Кипър, целяща обезвреждането на международен терорист, свързан с Валенцуела-Рамирес. Готова дори на саможертва, дейността й по време на операция в източен Берлин граничи с подвиг.
Старши сержант Дик Салем: води екипа на „Делта“, натоварен със залавянето и обезвреждането на Хаким Нидал. Вече е имал работа с крупния международен терорист, но той се изплъзнал от ръцете му поради намесата на хора от КГБ, които също го преследват. Този път въпросът е на живот и смърт, защото на карта е поставен животът на хиляди невинни жертви.
Хаким Нидал: той е убиец на невинни мъже, жени и деца на много места по света. Замислил е поредната си зловеща терористична авантюра. Хората на „Делта“ са готови на всичко, за да му попречат.

Рекламни коментари

Бъръс е чудесен разказвач. Пише правдиво, свежо и увлекателно.
Полковник Чарли А. Бекуит — от американската армия
бивш командир на „Делта“

Бележки за изданието, от което е направен преводът

L. H. Burruss
A Mission for "Delta" (1990)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии

Корици 2