Дийн Кунц
Тихият ъгъл

Автор
Дийн Кунц
Заглавие
Тихият ъгъл
Авторска серия
Джейн Хоук №1
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Трилър на отмъщението, Мистерия
Теми
Съспенс
Преводач
Стефан Георгиев
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021 (не е указана)
Редактор
Любка Йосифова
Художник
Владислав Кирилов
Технически редактор
Симеон Айтов
Коректор
Соня Илиева
Оформление на корица
Владислав Кирилов
Компютърна обработка
Владислав Кирилов
Предпечатна подготовка
„Ибис“
Издател
Ибис
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Поручик Христо Топракчиев“ 11
Печат
„Симолини“
Носител
хартия
Излязла от печат
19.11.2021 г.
Печатни коли
22,5
Формат
60×90/16
Брой страници
360
Подвързия
мека
Цена
16,90 лв.
ISBN
978-619-157-368-4
Анотация

Запознайте се с Джейн Хоук — бивша агентка от ФБР.
Умна, хладнокръвна и… безмилостна.
„Искам. Много искам да съм мъртъв.“

Това са смразяващите предсмъртни думи на човек, който e имал всичко, за което си струва да се живее, но въпреки това е отнел живота си. Изпълнена с мъка, болка и ярост, неговата вдовица Джейн Хоук се заема да открие истината.

И скоро разбира, че има още много подобни случаи — успели хора, щастливи и здрави, необяснимо са посегнали на живота си. Когато Джейн се опитва да научи причината, се оказва мишена на незнайни, но могъщи врагове, които явно крият тайна — толкова ужасяваща, че са готови да унищожат всеки, изпречил се на пътя им.

Защото те имат план. Грандиозен план, който чертае ново бъдеще за цялото човечество…

Информация за автора

Дийн Кунц е известен американски писател, автор на трилъри, които съдържат елементи на хорър, научна фантастика, мистерия и сатира. Двадесет от неговите романи се превръща в национални бестселъри в Америка. Към момента книгите му са преведени на над 38 езика и публикувани с общ тираж над 200 милиона екземпляра. Седем от творбите на писателя са включени в списъка на най-продаваните книги на „New York Times“. Сред най-известните му романи са „Полунощ“ (1989 г.), „Студен огън“ ( 1991 г.), „Убежище“ (1992 г.), „Сърцето ти принадлежи на мен“ (2008 г.), „Какво знае нощта“ (2010 г.) и др. Някои от произведенията му са успешно екранизирани. Според данните от 2008 година той е шестият в света от най-високоплатените автори, заедно с Джон Гришам.

Дийн Рей Кунц е роден на 9 юли в Евърет, Пенсилвания в бедно семейство с баща алкохолик. Родителите му са на мнение, че четенето на книги е пълна загуба на време и пари и всячески са отказвали момчето от интереса му към книгите. Започва да пише през студентските си години в „Shippensburg State College“ и печели награда в литературен конкурс на списание „Атлантик Монтли“. След завършването на университета той започва работа като учител по английски език, като едновременно с това продължава да пише нощем и през почивните дни. Кунц мечтае за литературна кариера. След година и половина жена му Герда му прави предложение, което той не може да откаже: в продължение на 5 години той да се посвети изцяло на писателска дейност и ако не пожъне успех, да се откаже от литературата. Пет години по-късно Герда няма вече нужда от работа, благодарение на успешната писателска кариера на Дийн.

Първият му разказ „Soft Come to Dragons“ е публикуван през 1967 година, а първият роман „Star Quest“ година по-късно. Книгата веднага носи на младия автор читателски успех. Оттогава Дийн Кунц придобива известност в цял свят, като ненадминат майстор на хорър трилъри, които държат читателя в напрежение от първия до последния ред. За цялата си творческа дейност, по препоръка на издателите си, писателят ползва множество псевдоними, най- популярните сред които са Аарон Уолф, Диан Дуайър, К. Р. Дуайър, Джон Хил и др. Романите му „Ключът към полунощ“ ( 1979 г), „Отвъдни очи“ (1985 г.) и „Ускорение“ (2005 г.) стават световно известни и се радват на голям читателски интерес. Книгите „Чудакът Томас“ (2003 г.), „Чудакът Томас: Завръщането“ (2005 г.), „Брат Од“ ( 2006 г.) са част от прочутата серия на автора „Од Томас“. По нея е направена успешна екранизация през 2013 година. Произведенията му „Съпругът“ (2006 г.) и „Добрият“ (2007 г.) освен сърцата на читателите, печелят и благоразположението на критиката със своите напрегнати и непредсказуеми сюжети. В книгата „Невинност“ (2013 г.) авторът отново успява да опъне нервите на читателя до краен предел, дърпайки струните на най-големите му и неизразими страхове.

Към момента най-големият майстор на съспенса живее в Ориндж Каунти, Южна Калифорния заедно със съпругата си Герда.

Бележки

Празни страници — 2, 8.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Dean Koontz
The Silent Corner
The first book in the Jane Hawk series
Copyright © 2017 by Dean Koontz

Въведено от
sqnka
Създадено на
Обновено на
Източници
Излязла от печат - източник сайта на издателството
Информация за автора - източник book.store
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Лични сайтове Книжарници

Корици 2