Мейв Харън
Сексапилната

Автор
Мейв Харън
Заглавие
Сексапилната
Издателска поредица
В света на жените
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Чиклит
Преводач
Цветелина Пулева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2006
Редактор
Евелина Банева
Коректор
Милка Белчева
Издател
ИК „Унискорп“
Град на издателя
София
Година на издаване
2006
Адрес на издателя
бул. Ситняково №23
Печат
„Унискорп“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
23,5
Формат
60×90/16
Брой страници
376
Подвързия
мека
Цена
9,50 лв.
ISBN
978-954-330-066-7, 954-330-066-6
УДК
820-31
Анотация

За годеника си тя е сладка, но разпиляна. Според педантичната си майка е твърде висока, едра и пищна неудачница. Приятелките й я третират като пухкаво кученце. Често сменя работата си, проблемите на близките я връхлитат като лавина. Нищо чудно че младата лондончанка Мади намира отдушник единствено във фотографията и храната, особено сладкишите. След като по погрешка изпраща порнографска снимка на достопочтена възрастна дама, Мади за пореден път е уволнена и у дома майка й я посреща с несекващи упреци. За разлика от любимата дъщеря — Белинда (красива, дребна, изящна блондинка — балерина), Мади е като трън в очите. По щастлива случайност набедената несретница попада в мечтаната фотоагенция. Това обаче е и светът на изящните, стройни фотомодели, сред които закръглената Мади изглежда като слон в стъкларски магазин. Не закъснява и първият й професионален гаф. Заради него е принудена полугола да се снима в реклама за зеленчуци в градинарска притурка на вестник. Зад обектива е известен, опасно привлекателен лондонски фотограф. Фотосесията предизвиква фурор. Здравото, чувствено тяло на Мади засенчва измъчените от диети и фитнес манекенки. Следват зашеметяващи ангажименти и потоп от събития.

Информация за автора

Мейв Харън живее със съпруга и трите си деца в Лондон. Биографията й определено е достоен обект за неин роман, защото безупречно успява да съчетае ролята си на съпруга, майка и професионалистка. Тя е журналистка, ТВ-продуцент и бестселър автор. Романите й се четат от милиони и буквално се разграбват. читателите я харесват, понеже умее да яхне проблемите, да ги разнищи с чувство за хумор и да ги разкаже с жив, безкрайно близък език.
На българския читател е известна с романа „Материал, подходящ за съпруг“.

Рекламни коментари

„Сексапилната“ е страстна и забавна до последната страница.
„Билд дер фрау“

Бестселър авторката Мейв Харън за сетен път се доказва като специалистка на забавните истории в опасно дълбоките води на женския свят.
сп. „Фройндин“

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Maeve Haran
Luscious (2004)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 2