Милан Асадуров
Който следва пътя

Автор
Милан Асадуров
Заглавие
Който следва пътя
Подзаглавие
или Следваща книга от „Истории за Нищото“
Авторска серия
Истории за Нищото №5
Други автори
Олена Ю. Сайковска
Тип
роман
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Българска фантастика
Жанр
Научна фантастика, Митологично фентъзи, Темпорална фантастика, Хумористична и пародийна фантастика
Теми
Четиво за възрастни, Конфликт между поколенията (бащи и деца), Постмодернизъм, Път / пътуване, Пътешествия, Хаотичен сюжет, Алтернативен свят
Редактор
Петя Топалова
Художник
Йеронимус Бош
Компютърна обработка
ИК „Сталкер“ — Варна
Предпечатна подготовка
ИК „Сталкер“ — Варна
Издател
ИК „Сталкер“ — Варна
Град на издателя
Варна
Година на издаване
2013
Печат
„Колор принт“ — Варна
Други полета
Илюстрация на корицата: Детайл от триптиха
„Градината на земните удоволствия“
от Йеронимус Бош (1450–1516)
Снимка на автора на гърба на корицата
© Ивайло Добрев, 2012


WHO FOLLOWS THE WAY
or Next Book of the Tales of Naught
© Milan Asadurov, 2013
http://milanasadurov.com
e-mail: [email protected]
Носител
хартия и цифров
Печатни коли
9,5
Формат
60×84 / 16
Брой страници
152
Подвързия
мека
ISBN
978-954-8196-27-9
УДК
886.7-312.9
Анотация

Злощастните премеждия на безсмъртния Хък Хогбен, холографния дракон Трифон и жената-лъвица Ана-Мария на Земята бяха описани в планетарната хроника „Няма хьк-мък“. В следващата междузвездна хроника те преживяха Апокалипсиса в паралелния свят, наречен „Втората библиотека“. Оказа се, че планетата близнак на Земята е обитавана от всякакви литературни герои — някои положителни, а повечето — отрицателни. И тая въображаема паплач, естествено, влезе в конфликт с бащата на Хък — стария Хогбен, създател на материалната Вселена. И когато вече изглеждаше, че поне в семейство Хогбен е настанал мир, избухна нов конфликт между височайшите роднини. В последната вселенска хроника „Който следва пътя“ нашите герои са принудени да пътуват назад във времето, да се обичат до полуда, да се борят за мястото в живота на разни митични и легендарни същества, които им се мотат в краката, за да влязат всъщност в люта битка за възпитанието на близнаците с техния дядо. По пътя Хък, драконът и лъвицата се сблъскват със Снежния човек, Лохнеското чудовище, Франсоа Вийон, Руми, Алонсо де Охеда, Магелан, сър Джон Харингтън, Авицена и още много бивши истински и измислени знаменитости. И всеки от тях, според способностите си, пречи или им помага, докато накрая… (Който иска да узнае как свършват тия щури преживелици в лудия свят на семейство Хогбен, да си купи песнопойката, както пееха някога трубадурите по панаирите!)

Забележка: Според архивите на Съда на честта, в тази вселенска хроника без всякакво преувеличено са описани някои действителни и много недействителни събития.

Оценка на времето: Май няма по-шантаво продължение на постмодернистична книга, писана на български в началото на ХХI век.

Въведено от
cattiva2511
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии
Промени

Корици 2