Майк Оумър
Смъртоносен мрак

Автор
Майк Оумър
Заглавие
Смъртоносен мрак
Авторска серия
Мистериите на Зоуи Бентли №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
израелска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Преводач
Александър Маринов-Санчо
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2021
Редактор
Теменуга Пенчева
Технически редактор
Николета Запрянова
Коректор
Цвета Нинкова
Оформление на корица
Живко Петров
Издател
Милениум
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
бул. „Княгиня Мария Луиза“ 92
Печат
„Инвестпрес“ АД
Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
32/84×108
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
20 лв. / 10 €
ISBN
978-954-515-569-7
УДК
821.411.16-312.4
Анотация

Какво е да мислиш с ума на сериен убиец? Да проникваш в най-скритите кътчета на съзнанието му? Да виждаш света през неговите очи?
Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а специалността й са неразкритите престъпления. В този напрегнат трилър тя и партньорът й специален агент Тейтъм Грей се изправят не срещу един, а срещу цели двама серийни убийци — зловещо преплетени в смъртоносна надпревара.
Онлайн видео на момиче, заровено живо с етикет: „Експеримент №1“, е стартът на поредицата от ужасяващи престъпления. Потребителят, който го излъчва в мрежата, се е нарекъл „Шрьодингер“, и още преди полицията и ФБР да успеят да реагират, колегите на Зоуи откриват втора жертва на зловещия експериментатор. А в същото време изплува и друг кошмарен образ от миналото на консултантката, която сама е оцеляла по чудо от лапите на сериен убиец. Така Зоуи се оказва въвлечена в опасна игра на умове, в която ловецът и плячката постоянно разменят местата си.
Ще успее ли психоложката да предусети намеренията на килърите и да разпознае следващата им жертва? Или тъмнината, в която се крият чудовищата, е по-смъртоносна от самия мрак?

Информация за автора

Майк Оумър е работил като журналист, занимавал се е с разработка на видеоигри, заемал е поста изпълнителен директор на компанията „Лоудингеймс“, но понастоящем се е отдал на писане и създаване на трилъри със заплетени криминални случаи. Двете му любими теми са реалните характери, еднакво силни да станат извършители или жертви на престъпления, и забавните случки в ежедневието. Затова влага цялата си енергия да съчетае и двете си страсти в книгите си.
Оумър е женен за дама, която от все сърце се старае той да изживее мечтите си, и е баща на ангелче, фея и гремлин. Освен това е горд стопанин на две неуморни хрътки, които махат с опашка сравнително заплашително към всеки, дръзнал да приближи дома му. Може да научите повече за него, като му пишете на имейл: [email protected].

Рекламни коментари

„Клаустрофобично мрачен сюжет, който ще те накара да се бориш за глътка въздух заедно с жертвите.“
Inked Book Reviews

Първокласна детективска мистерия, която ще ви държи будни дълго след последната страница.
Лил Ред, Life

Една от най-добрите книги в жанра — с ярки образи, напрежение и висок адреналин. До края читателят се пита кой е ловецът и кой — плячката.
Рей Палън, Bookreporter

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Mike Omer
In the Darkness (2019)
(The second book in the Zoe Bentley Mystery series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2