Кели Армстронг
Пробуждането

Автор
Кели Армстронг
Заглавие
Пробуждането
Авторска серия
Най-тъмните сили №2
Тип
роман (не е указано)
Националност
канадска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Фентъзи, Вампири и върколаци, Градско фентъзи, Детска приключенска литература, Детско и младежко фентъзи, Духове, призраци, демони, Научно фентъзи и технофентъзи, Романтично фентъзи, Свръхестествено
Теми
XXI век, Линеен сюжет, Път / пътуване, Четиво за тийнейджъри (юноши)
Преводач
Мария Донева
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2013 (не е указана)
Редактор
Божана Славева
Художник
Стефан Касъров
Коректор
Галина Михайлова
Предпечатна подготовка
„Колибри“
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2013
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ № 36, 1000
Печат
„Инвестпрес“ АД, София
Други полета
Празни страници: 2 и 6.
Носител
хартия
Излязла от печат
30.09.2013 г.
Печатни коли
17
Формат
84/108/32
Брой страници
272
Подвързия
мека
Цена
15 лв.
ISBN
978-954-529-978-0
УДК
820(71)-312.9
Анотация

В „Пробуждането“ — книга втора от трилогията „Най-тъмните сили“, приключенията на Клоуи Сондърс продължават. Оказва се, че Клоуи е плод на научен експеримент — тя не само вижда призраци, но и умее да пробужда мъртвите. Животът ѝ обаче е застрашен и то точно от онези, които са я използвали за опитите си. Заедно с тримата си приятели, които също са надарени със свръхестествени способности, Клоуи ще трябва да намери някой, който да ѝ помогне да си спаси живота и да си върне свободата.

Когато вратата на килията ми изщрака и се отвори, първата мисъл, която прониза упоения ми мозък, беше, че Лиз е променила решението си и се е върнала. Но нима духовете отварят врати? Да, понякога ме молеха да отворя някоя, за да говоря със зомбито на мъртвец, притежавал свръхестествени способности и станал жертва на лудия учен, но те самите нямаха нужда да отварят врати.
В Лайл Хаус не бях единствената със свръхестествени способности. Саймън можеше да прави магии. Рей изгаряше хората с голи ръце. Дерек притежаваше нечовешки сили и свръхразвити сетива и очевидно, много скоро щеше да може да се превръща във вълк. Тори… е, не бях сигурна каква точно бе Тори — може би едно объркано дете, чиято майка, член на управата, я бе настанила в Лайл Хаус.

Информация за автора

Кели Армстронг е канадска писателка, родена през 1968 г. в гр. Съдбъри. Завършила е психология и компютърно програмиране, а от 2002 г. насам се е отдала единствено на писане. Любимка на тийнейджърите по света, Кели Армстронг се нарежда сред най-успешните автори на криминални, фенъзи и хорър романи. Днес Армстронг споделя, че твори истории за духове, върколаци и демони, затворена в тъмното мазе на дома си. Тя живее в югозападната част на Онтарио заедно със съпруга си, трите си деца и много домашни любимци.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Kelley Armstrong
Darkest Powers:
2. The Awakening (2009)

Въведено от
Silverkata
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии
Промени

Корици 2