Майк Оумър
С вкус на кръв

Автор
Майк Оумър
Заглавие
С вкус на кръв
Авторска серия
Мистериите на Зоуи Бентли №3
Тип
роман (не е указано)
Националност
израелска (не е указано)
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Трилър
Жанр
Психологически трилър
Преводач
Александър Маринов-Санчо
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2022
Редактор
Теменуга Пенчева
Технически редактор
Александър Воденичаров
Коректор
Цвета Нинкова
Оформление на корица
Живко Петров
Издател
Милениум
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Адрес на издателя
бул. „Княгиня Мария Луиза“ 92
Печат
„Мултипринт“ ООД
Носител
хартия
Печатни коли
20
Формат
32/84×108
Брой страници
320
Подвързия
мека
Цена
25 лв. / 12,5 €
ISBN
978-954-515-587-1
Анотация

Какво е да мислиш с ума на сериен убиец? Да вникваш в най-мрачните кътчета на съзнанието му? Да разбираш хищната му, страховита природа?

Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР. Тя и партньорът й, специален агент Тейтъм Грей, са залавяли десетки убийци, ала нищо не може да ги подготви за това, на което се натъкват в Чикаго — сериен килър вампир, който източва кръвта на жертвите си.
Скоро Зоуи разбира, че хладнокръвният психопат не действа сам, а в съучастие със самия Род Глоувър — най-жестокият случай, който е белязал детството й и все още е най-страшният й кошмар. Глоувър отново е на свобода, а психоложката знае, че самата тя е най-желаната жертва в колекцията му. Единственият начин да залови смъртоносния тандем, е като прозре намеренията им и проникне в мрака на умовете им.
Ще успеят ли доктор Бентли и агент Грей да разкрият мистериозната личност на вампира и да спрат садистичния Глоувър? Или кошмарът на детството й най-сетне ще задоволи зловещата си жажда — да превърне Зоуи в последния си, най-ценен трофей?

Информация за автора

Майк Оумър е работил като журналист, занимавал се е с разработка на видеоигри, заемал е поста изпълнителен директор на компанията Loadingames, но понастоящем се труди над следващия си трилър. Двете любими теми, за които авторът обича да пише, са: истински личности, които могат да станат извършители или жертви на престъпления, и забавни случки. Той влага цялата си енергия да съчетае двете си страсти в често зловещите му и завладяващи романи.
Съпругата на Оумър влага цялото си старание в това да го принуди да изживее мечтата си. Изживява се като баща на ангелче, фея и гремлин. Горд стопанин е и на две ненаситни хрътки, които махат с опашка сравнително заплашително към всеки, дръзнал да приближи дома му. Може да научите повече за него, като му пишете на имейл: [email protected].

Рекламни коментари

Не е за хора със слаби сърца да видят тъй отблизо убиец психопат и да изпитат всичко хем от неговата гледна точка, хем от тази на жертвата…
Дарша Хел, автор на „Инстинкт за убиване“

Изпълнена с мистерия и неочаквани обрати, тази книга определено ще ви завладее.
Stephanie’s Book Reviews

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Mike Omer
Thicker than Blood (2018)
(The third book in the Zoe Bentley Mystery series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2