Мария Лалева
Пасиансът на архангелите

Автор
Мария Лалева
Заглавие
Пасиансът на архангелите
Тип
роман (не е указано)
Националност
българска
Език
български
Поредност на изданието
първо (грешно указано трето)
Категория
Съвременни български романи и повести
Редактор
Гергана Георгиева
Отговорен редактор
Наталия Петрова
Оформление на корица
Тодор Манолов
Предпечатна подготовка
ТМ Дизайн студио
Издател
Книгомания ЕООД
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Адрес на издателя
ул. „Д-р Стефан Сарафов“ 24, бл. 3, офис 1
Печат
Мултипринт ООД
Носител
хартия
Излязла от печат
14.10.2021
Печатни коли
26,5
Формат
84/108/32
Брой страници
424
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-619-195-308-0
УДК
821.163.2-31
Анотация

„Пасиансът на архангелите“ е книга за греха и покаянието. Обяснение в любов към живота. След успеха на първия си роман „Живот в скалите“ Мария Лалева поема по нов път в литературата. Предлага игра на карти. Пасианс, в който смъртта и прошката се срещат. Пасиансът е игра на търпение. В живота смирението е ключът към щастието.
Георги Тошев

Главната героиня минава през множество изпитания, срещи и раздели, преди да създаде семейство и да осинови две момичета. Съдбата й е отредила дарбата да разгадава стъпките на човека, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания план на душите им. Животът я сблъсква с рождената майка на двете й осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да умре. Конфликтът между двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и съдбата на извънбрачното дете, родено от забранена любов, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна трансформация на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто спасява живота на един от главните герои, но и го провокира да открие истинските ценности в живота.
Човешкият свят, разделен на черно и светло, ад и рай, лъжа и истина, его и душа се разкрива чрез история, наситена с предизвикателства и болка.

Информация за автора

Мария Лалева е родена на 17 юли 1969 г. в Благоевград. Завършила е езикова гимназия с френски език. Има висше икономическо образование. Досега е публикувала три стихосбирки — „Личен архив“ (2013), „Не съм ви ближна“ (2016) и „Благословете Юда“ (2019). През 2018 г. излиза романът й „Живот в скалите“, който близо 150 седмици се задържа в класациите за най-продавана книга. Романът оглавява Топ 100 на „Хеликон“ за най-продавана книга (2019 ), Топ 50 — за най-продаван български автор за (2019 и 2020), обявен е и за най-продаваната книга на десетилетието. Мария Лалева е отличена и с престижната награда „Жена на годината“ в категория „Култура“ за 2019 г.

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Библиографии Книжарници

Корици 4