Диана Габалдон
Сняг и пепел • том 1

Автор
Диана Габалдон
Заглавие
Сняг и пепел
Заглавие на том
том 1
Авторска серия
Друговремец №6
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Епическо фентъзи, Исторически роман
Теми
Екранизирано
Преводач
Боряна Даракчиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2020
Редактор
Марко Кънчев
Коректор
Георги Димитров
Оформление на корица
Лъчезар Маринополски
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски
Издател
Pro Book
Град на издателя
София
Година на издаване
2020
Други полета
Pro Book е запазена марка на Pro Films.
Носител
хартия
Печатни коли
31
Формат
60/90/16
Брой страници
496
Подвързия
мека
Цена
18,00 лв.
ISBN
978-619-7502-18-3
Анотация

Шестият роман от поредицата „Друговремец“, идващ от един от най-популярните автори на нашето време, Диана Габалдон, е шедьовър на историческата фантастика. „Сняг и пепел“ продължава необикновената история на шотландеца от осемнадесети век Джейми Фрейзър и неговата съпруга — медицинската сестра от двадесети век Клеър.

Годината е 1772-ра. В навечерието на Американската революция проточилият се фитил на предстоящата война вече е запален. Тела покриват улиците на Бостън, а в затънтените гори на Северна Каролина отдалечени хижи биват опожарени.
Заради нарастващия хаос губернаторът търси помощта на Джейми Фрейзър, който да обедини провинциите и да опази страната в името на краля и короната. Но от съпругата си Джейми знае, че само след три години изстрелите на революцията ще отекнат из целия свят и резултатът ще бъде независимост, а верните на краля ще бъдат или мъртви, или осъдени на изгнание. На всичкото отгоре съществува и проблемът е малката изрезка от „Уилмингтън Газет“ от 1776 г., в която се упоменава за смъртта на Джейми и семейството му. И все пак той дълбоко се надява, че поне веднъж Клеър няма да се окаже права за бъдещето.

Информация за автора

Диана Джийн Габалдон Уоткинс е родена в Уилямс, Аризона, САЩ. Завършва през 1973 г. Аризонския държивен университет с бакалавърска степен по зоология, през 1975 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с магистърска степен по морска биология, и през 1978 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с докторска степен по поведенческа екология.
Тя е основател и редактор на тримесечното списание „Science Software“ през 80-те и 90-те години. Заедно с работа по него започва да пише статии и за други технологични издания. Решава да се опита да създаде историческа книга, като прави проучвания за нея в историческите издания в библиотеката. След публикация на кратък откъс от ръкописа й е забелязана от писателя Джон Стет, който я свързва с литературен агент.
Поредицата „Друговремец“ е екранизирана от „Starz“ във високобюджетен телевизионен сериал с участието на Кейтриона Балфи, Сам Хейгхан, Гари Левис, Греъм Мактавиш и Бил Патерсън.
Произведенията на писателката неизменно са в списъците на бестселърите. Те са преведени на 236 езика и са издадени в 26 страни по света.
Диана Габалдон живее със семейството си в Скотсдейл, Аризона.

Рекламни коментари

„В «Сняг и пепел» има изненадващо меланхолични и проницателни коментари за остаряването и справянето със загубите, които съпровождат този процес… Сюжетните линии са вплетени експертно в основната тема за надвисналата гибел и въпросът за предопределеността.“
Toronto Star

„Феновете на популярната поредица «Друговремец» на Диана Габалдон имат възможността да се насладят на още един въздействащ любовен роман в лицето на «Сняг и пепел»… За феновете тази книга е поредният сигурен хит.“
The Gazette (Montreal)

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Diana Gabaldon
A Breath of Snow and Ashes (2005)
(The sixth book in the Outlander series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4