Диана Габалдон
Написано с кръвта на сърцето ми • том 2

Автор
Диана Габалдон
Заглавие
Написано с кръвта на сърцето ми
Заглавие на том
том 2
Авторска серия
Друговремец №8
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Епическо фентъзи, Исторически роман
Теми
Екранизирано
Преводач
Боряна Даракчиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Марко Кънчев
Коректор
Георги Димитров
Оформление на корица
Лъчезар Маринополски
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски
Издател
Pro Book
Град на издателя
София
Година на издаване
2021
Носител
хартия
Печатни коли
27
Формат
60/90/16
Брой страници
432
Подвързия
мека
Цена
20,00 лв.
ISBN
978-619-7502-31-2
Анотация

През юни 1778 г. светът изглежда е на прага да се преобърне с главата надолу. Британската армия се изтегля от Филаделфия, преследвана по петите от генерал Джордж Вашингтон и неговата армия. Но за Клеър Фрейзър, освен вихъра на войната, в която е намесена, нещата се усложняват допълнително. Бившият й съпруг Джейми се завръща от мъртвите, настоявайки за обяснение защо тя се е омъжила за най-добрия му приятел лорд Джон Грей.
В същото време синът на лорд Джон, Уилиам Грей, девети граф Елсмиър, разбира, че всъщност е син на същия Джеймс Фрейзър и целият му живот до момента е бил една голяма лъжа. Племенникът на Джейми Иън Мъри разбира, че новоизлюпеният му братовчед от висшето общество е влюбен в жената, за която Иън иска да се ожени.
И докато Клеър се страхува, че единият от съпрузите й може да убие другия, а Иън и Уилиам могат да стигнат до смъртоносен двубой, войната не спира да поставя допълнителни препятствия.
А 200 години по-късно пътуващата във времето дъщеря на Клеър и Джейми, Бриана, трябва да се бори с престъпна организация, решила твърдо да нарани сина й, след като с измама е изпратила съпруга й Роджър в миналото. При това в много грешно време!

Информация за автора

Диана Джийн Габалдон Уоткинс е родена в Уилямс, Аризона, САЩ. Завършва през 1973 г. Аризонския държивен университет с бакалавърска степен по зоология, през 1975 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с магистърска степен по морска биология, и през 1978 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с докторска степен по поведенческа екология.
Тя е основател и редактор на тримесечното списание „Science Software“ през 80-те и 90-те години. Заедно с работа по него започва да пише статии и за други технологични издания. Решава да се опита да създаде историческа книга, като прави проучвания за нея в историческите издания в библиотеката. След публикация на кратък откъс от ръкописа й е забелязана от писателя Джон Стет, който я свързва с литературен агент.
Поредицата „Друговремец“ е екранизирана от „Starz“ във високобюджетен телевизионен сериал с участието на Кейтриона Балфи, Сам Хейгхан, Гари Левис, Греъм Мактавиш и Бил Патерсън.
Произведенията на писателката неизменно са в списъците на бестселърите. Те са преведени на 236 езика и са издадени в 26 страни по света.
Диана Габалдон живее със семейството си в Скотсдейл, Аризона.

Рекламни коментари

Клеър и Джейми се събраха отново в трескаво очакваната осма книга от приключението "Друговремец " на Диана Габалдон, която включва цялата страст, дързост и романтика, на които почитателите на тази историческа фентъзи поредица се надяват.
People

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Diana Gabaldon
Written in My Own Heart's Blood (2013)
(The eighth book in the Outlander series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4