Диана Габалдон
Кажи на пчелите, че си отидох • том 1

Автор
Диана Габалдон
Заглавие
Кажи на пчелите, че си отидох
Заглавие на том
том 1
Авторска серия
Друговремец №9
Тип
роман (не е указано)
Националност
американска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Фентъзи
Жанр
Епическо фентъзи, Исторически роман
Преводач
Боряна Даракчиева
Език, от който е преведено
английски (не е указано)
Година на превод
2021
Редактор
Марко Кънчев
Коректор
Георги Димитров
Оформление на корица
Лъчезар Маринополски
Предпечатна подготовка
Лъчезар Маринополски
Издател
Pro Book
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Носител
хартия
Печатни коли
42,5
Формат
60/90/16
Брой страници
680
Подвързия
мека
Цена
27,00 лв.
ISBN
978-619-7502-53-4
Анотация

Миналото може да изглежда като най-безопасното място… Но това е и най-опасното време да си жив…
Джейми Фрейзър и Клеър Рандал бяха разделени от Якобитското въстание през 1746 г. и им отне двадесет години, за да се намерят отново. Сега Американската революция заплашва да направи същото.
Вече е 1779 г. и най-накрая Клеър и Джейми се събират отново с дъщеря си Бриана, нейния съпруг Роджър и децата им, за да заживеят заедно във Фрейзърс Ридж. Да събереш семейството си на едно място е мечта, която Фрейзър са смятали за невъзможна. И все пак…
Последиците от войната се усещат дори в пущинака на Северна Каролина. Напрежението в колониите е голямо и чувствата се нагорещя¬ват.
Джейми знае, че не всички от заселниците му са предани и няма да отнеме много време, докато войната застане на прага му.
Бриана и Роджър имат свои собствени притеснения. Изглежда, че заплахите, провокирали бягството им от двадесети век, все пак могат да ги застигнат и в миналото. Понякога те се съмняват дали поемането на риск с опасностите от 18 век — сред тях болести, глад и предстояща война — наистина е по-сигурният избор за семейството им.
Не толкова далеч, младият Уилям Рансъм все още се примирява с откриването на истинската самоличност на своя баща — и, следователно, на своята собствена. Лорд Джон Грей трябва да възстанови разбирателството със сина си и брат си, да се опита да спаси приятелството си с Джейми и да запази доброто си име и честта си.
Междувременно Войната за независимост пълзи все по-близо към Фрейзърс Ридж. И след като семейството най-накрая е заедно, Джейми и Клеър са изправени пред най-големия залог в живота си.

Информация за автора

Диана Джийн Габалдон Уоткинс е родена в Уилямс, Аризона, САЩ. Завършва през 1973 г. Аризонския държивен университет с бакалавърска степен по зоология, през 1975 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с магистърска степен по морска биология, и през 1978 г. Калифорнийския университет в Сан Диего с докторска степен по поведенческа екология.
Тя е основател и редактор на тримесечното списание „Science Software“ през 80-те и 90-те години. Заедно с работа по него започва да пише статии и за други технологични издания. Решава да се опита да създаде историческа книга, като прави проучвания за нея в историческите издания в библиотеката. След публикация на кратък откъс от ръкописа й е забелязана от писателя Джон Стет, който я свързва с литературен агент.
Поредицата „Друговремец“ е екранизирана от „Starz“ във високобюджетен телевизионен сериал с участието на Кейтриона Балфи, Сам Хейгхан, Гари Левис, Греъм Мактавиш и Бил Патерсън.
Произведенията на писателката неизменно са в списъците на бестселърите. Те са преведени на 236 езика и са издадени в 26 страни по света.
Диана Габалдон живее със семейството си в Скотсдейл, Аризона.

Рекламни коментари

Най-накрая! Деветата книга на Диана Габалдон от епоса „Друговремец“ е тук след седем дълги години. Вече бестселър по времето, когато излезе по книжарниците, „Кажи на пчелите, че си отидох“, може да бъде версия от 21-ви век на „Отнесени от вихъра“.
Bookreporter

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Diana Gabaldon
Go Tell the Bees That I Am Gone (2021)
(The ninth book in the Outlander series)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4