Мишел Марли
Мария Калас

Автор
Мишел Марли
Заглавие
Мария Калас
Подзаглавие
Най-великата оперна певица на своето време и драмата на нейната любов
Издателска поредица
Музи №18
Тип
роман (не е указано)
Националност
немска
Език
български
Поредност на изданието
първо
Категория
Исторически романи и повести
Жанр
Исторически любовен роман
Преводач
Ваня Пенева
Език, от който е преведено
немски
Година на превод
2022
Редактор
Василка Ванчева
Коректор
Василка Ванчева
Оформление на корица
Златина Зарева
Предпечатна подготовка
Любомир Делев
Издател
ИК „Емас“
Град на издателя
София
Година на издаване
2022
Печат
Печатница „Полиграфюг“
Други полета
На страница 4 указан друг преводач: Величка Стефанова.
В немското издание издателската поредица е „Смелите жени между изкуството и любовта“ №12.
Носител
хартия
Излязла от печат
02.06.2022
Печатни коли
22 1/2
Формат
84/108/32
Брой страници
360
Подвързия
мека със сгъвка
Цена
19,90 лв.
ISBN
978-954-357-555-8
Анотация

Най-великата оперна дива на своето време и драмата на нейната любов

Годината е 1959-а. Най-известната певица в света, Мария Калас, е на 36 години и е постигнала всичко в живота на една оперна примадона — кариера, милиони, слава, жилища в световни столици… Постигнала го е сама, с дар от Бога — ненадминат глас, но и с огромен труд. От живота й дотук трудно може да излезе вълнуващ роман — израснала без баща, изхранвала като момиче майка си и по-малката си сестра, пеейки на германските войници в кръчмите на Атина, после следване в Атинската консерватория, ранен брак с близо 30 години по-възрастния импресарио Менегини. Концерт след концерт, сцена след сцена, град след град, роля след роля… Живот измамно спокоен, равен, изпълнен с труд и лишен от житейски емоции.
Докато един ден… Да, един ден 36-годишната Мария среща мъжа! Мъжът, който завладява мислите й, изважда наяве потисканите мечти за истинско семейство и за деца, който открива жената Мария. Мъжът, който слага в краката й себе си. А Мария с готовност изоставя всичко, за което се е борила и трудила, за да го следва.

Аристотел Онасис вижда Мария Калас на сцената и взема решение — тази жена е жена за него. Нищо че е обвързан и има две деца — бракът му не може да се нарече щастлив. И верен на предприемаческия си подход, донесъл му славата на най-богатия мъж на планетата, се впуска в действие. Издейства си покани за вечери, посещава концерти, докато най-сетне Мария и нейният съпруг приемат поканата за пътешествие с неговата великолепна яхта.
Оттам насетне Аристотел, деликатен, ненатрапчив, изчакващ, успява да се разкрие като човек и да покори за цял живот непокорната Мария.

Информация за автора

Зад името Мишел Марли се крие немската писателка Микаела Яри, дъщеря на композитора Михаел Яри и на известна манекенка от 50-те години на миналия век. Прекарала голяма част от живота си в Париж, благодарение на баща си — израснала в света на киното и музиката, и благодарение на майка си — получила достъп до света на висшата мода, днес авторката чувства Франция като част от своя живот.
С този псевдоним авторката издава вече пет биографични романа за известни жени в изкуството, и петте стават бестселъри в Германия и извън пределите й.
С марката на издателство „Емас“ са излезли романите „Мадмоазел Коко и ароматът на любовта“, „Мадам Пиаф и песента на любовта“ и „Роми и пътят към Париж“.

Бележки за изданието, от което е направен преводът

Michelle Marly
Maria Callas
Die größte Sängerin ihrer Zeit und das Drama ihrer Liebe (2020)

Въведено от
Еми
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници

Корици 4