Иън Макюън
На плажа Чезъл

Записът е непълен. (липсват сканирани страници)

Автор
Иън Макюън
Заглавие
На плажа Чезъл
Тип
роман
Националност
английска
Език
български
Категория
Любовни романи и повести
Жанр
Любовен роман, Съвременен роман (XXI век)
Преводач
Радосвета Гетова
Език, от който е преведено
английски
Година на превод
2010
Художник
Стефан Касъров
Издател
ИК „Колибри“
Град на издателя
София
Година на издаване
2010
Адрес на издателя
ул. „Иван Вазов“ №36
Печат
„Симолини“
Носител
хартия
Излязла от печат
05 юли 2010
Брой страници
148
Подвързия
мека
Цена
10 лв.
ISBN
978-954-529-775-5
УДК
820-31
Анотация
Англия, шейсетте години на XX век, малко преди сексуалната революция. Едуард и Флорънс току-що са се оженили и отиват да прекарат първата си брачна нощ в хотел на брега на морето. Двамата имат различен социален произход и различни интереси. Но са млади, влюбени един в друг и… девствени. И точно тази девственост им създава проблем. Едуард е обзет от нетърпение и безпокойство, а Флорънс се пита ще преодолее ли страха си и отвращението.
Следват ретроспекции, проникновено изследване на миналото, на семействата, детството, младежките години, всичко това редувано с почти натуралистични сцени от настоящето — в хотела на плажа Чезъл, където двамата неотклонно и неотменимо се приближават към съдбата си. Има ли нещо в детството на младата жена, което да обяснява състоянието й, има ли нещо в характера на Едуард, което да оправдава нетърпението му? И как ще завърши тази необичайна брачна нощ?
Информация за автора
Иън Макюън (роден 1948 г.) — най-награждаваният съвременен английски писател (8 награди и 5 номинации за „Букър“) е познат на българския читател от романите „Амстердам“, „Неумолима любов“, „Събота“ и „Изкупление“. В „На плажа Чезъл“ — истински бисер на разказваческото майсторство — Макюън за пореден път доказва ненадминатия си белетристичен талант, чрез който успява, без да пренебрегва фона и събитията на времето, да стигне до дъното на човешката психология.
Бележки за изданието, от което е направен преводът
Ian McEwan
ON CHESIL BEACH
Copyright © 2007 by Ian McEwan
Въведено от
mladenova_1978
Създадено на
Обновено на
Връзки в Мрежата
Издателства Библиографии Книжарници
Промени
Чужди рафтове

Корици 2